Testissä Huawei MateBook X

Huawei MateBook X

Kompakti kannettava tietokone, jossa on hyvä suorituskyky mutta vähän portteja.

tekijä #Tietokone #Huawei
9.5

Huawei MateBook X on kiinalaisyhtiön ensimmäinen perinteinen kannettava tietokone. Laite on kompaktin kokoinen ja nopea, mutta melko kallis.

MateBook X muistuttaa ensisilmäyksellä Applen MacBook-kannettavaa. MateBookissa on ohut, minimalistinen muotoilu, näppäimistö on lähes koko rungon levyinen ja näytön reunukset ovat vain 4,4 millimetriä.

MateBook X painaa kilon verran, on vain 12,5 millimetriä paksu ja vie A4-kokoista arkkia vähemmän tilaa. Näiden fyysisten ominaisuuksien ansiosta Huawein kannettavaa tietokonetta on erittäin helppo kuljettaa mukana.

Hyvä suorituskyky

Huawei MateBook X on varustettu Intel Core i5- tai i7 U -suorittimella. Suoritin kuluttaa tavallista vähemmän virtaa, mutta ei tee sitä juurikaan suorituskyvyn kustannuksella. Testilaitteessa oli i5-7200U-suoritin. Se selviää peruskäytössä kiitettävästi, mutta laitteen yhdysrakenteista Intel HD -näytönohjainta ei parane kuormittaa kovin suurilla graafisilla tehtävillä.

Kannettavaa testattiin viikon ajan, ja mitä akkukestoon tulee, niin yhdellä latauksella pystyy työskentelemään kokonaisen työpäivän, mikä on ihan hyvä saavutus.

Dolby on ollut mukana kannettavan äänipuolen kehittämisessä, ja ääni onkin vaikuttava näin ohuelle laitteelle. Kovin suurta syvyyttää ääneen ei luonnollisesti saada, mutta ääni on kuitenkin yllättävän kirkas.

Sen sijaan kannettavassa on ollut tilaa vain kahdelle usb c -portille. Jos haluaa käyttää tavallista usb- tai hdmi-liitäntää, pitää käyttää mukana tulevaa sovitinta, mikä tuntuu hieman kömpelöltä ratkaisulta.

MateBook X on varustettu uudella jäähdytystekniikalla, jossa komponenttien jäähdyttämiseen ei käytetä tuulettimia. Sen ansiosta laite on erittäin hiljainen kovassakin kuormituksessa.

Vaikka kyseessä on kompakti 13-tuumainen kannettava, on näppäimille saatu hyvin tilaa. Sen vuoksi laitteella kirjoittaminen ei tunnu hankalalta, toisin kuin monilla muilla kompaktin kokoisilla kannettavilla.

Hiiren ohjauslevy kuuluu luokkansa parhaimmistoon. Se reagoi nopeasti ja tarkasti, eikä aiheuttanut minkäänlaisia ongelmia testiviikon aikana.

Kirkas näyttö

Ensisilmäyksellä 13-tuumaisen näytön kuva näyttää jotenkin epätavalliselta. Se johtuu 3:2-kuvasuhteesta, jota käytetään yleisemmin taulutietokoneissa. Käytännössä MateBook X:n kuvasuhde tarkoittaa sitä, että kuvatilaa on korkeussuunnassa tavallista enemmän suhteessa vaakasuuntaan.

Näytön tarkkuus on 2160 x 1440 pikseliä, ja sekä värit että kontrasti ovat hyvät. Näytön kirkkaus on ihan huippuluokkaa vastaaviin laitteisiin verrattuna.

Huawei MateBook X:stä joutuu pulittamaan 1399 euroa, mikä on paljon rahaa. Hintaan sisältyy kuitenkin tyylipuhdas ja todella helposti kuljetettava kannettava tietokone, jossa on erinomainen ääni ja yllättävän hyvä näyttö.

+ Tyylikäs ulkoasu
+ Hyvä suorituskyky
– Porttien määrä
– Melko kallis

Lisätietoja Huawei MateBook X -kannettavasta saa valmistajan sivuilta.

Arvio

MateBook X on ensimmäiseksi perinteiseksi kannettavaksi hyvä debyytti Huaweille. Yhtiö on suunnitellut vahvan kilpailijan tunnetuille merkeille. Tehokkaat komponentit ja hyvä näyttö ovat MateBook X:n vahvuuksia.

Ominaisuudet

Merkki
Huawei
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i5, 2,50 GHz
Näytönohjain
Intel HD Graphics 620
Muisti
8 Gt
Tallennustila
256 Gt SSD
Näytön koko
13"
Näytön tarkkuus
2160 x 1440 px
Usb-portit
2 x USB C + sovitin
Verkko
Wlan 802.11ac, Bluetooth 4.1
Mitat
28,6 + 21,1 + 1,2 cm
Paino
1,05 kg
Akkukesto
5449 mAh
Kosketusnäyttö
Ei
Käyttöjärjestelmä
Windows 10