Lenovo Ideapad 320S 80X4009VMX

Tehokas kannettava, joka selviytyy jokapäiväisten askareiden lisäksi myös vaativammista tehtävistä, kuten pelien pelaamisesta ja videoiden editoinnista. Akkukesto on kuitenkin turhan vaatimaton.

tekijä #Tietokone #Lenovo
7.1

Tehokas i5-suoritin, 256 gigatavun ssd-levy ja 8 gigatavua uusinta muistityyppiä. Testiin saatu Lenovo Ideapad 320S -kannettava on ainakin paperilla nopea laite, joka selviytyy vaivattomasti sekä jokapäiväisistä tehtävistä että kovasta kuormituksesta.

Tehokas kannettava kuuluu ilman muuta huippuluokkaan. Se reagoi testauksen aikana tarkasti kaikkiin komentoihin ja pysyy melko äänettömänä silloinkin, kun selaimessa on 20 aktiivista välilehteä. Myös elokuvien suoratoisto sujuu ongelmitta ja elävä kuva toistuu upeana 14-tuumaisella näytöllä.

Laite on varustettu Nvidian GeForce 940 MX -näytönohjaimella, joka on melko tehokas tämän hintaluokan kannettavalle tietokoneelle. Kuva on elävän näköistä ja siinä on hienot värit. Kirkkaus on erinomainen ja kontrasti melko hyvä. Koska kyseessä on 1920 x 1080 pikselin full hd -näyttö, kuva on myös terävä ja yksityiskohtainen.

Vaatimaton akkukesto ja ergonomia
Kannettavan vääntövoima heijastuu akkukestoon, joka on kaikkea muuta kuin kehuttava. Lenovo lupaa parhaimmillaan viisi tuntia käyttöaikaa yhdellä latauksella, mutta siihen oli vaikea päästä testatessa. Jokapäiväisessä käytössä, johon kuuluu tekstinkäsittelyä, sähköpostien tarkistusta ja muutamien videoleikkeiden katselua netissä, kannettava jaksaa työskennellä noin neljä tuntia. Se on selvästi alakanttiin verrattuna muihin saman hintaluokan kannettaviin.

Kannettavan ergonomiakaan ei ole huipputasoa. Pöydän pinnasta on reilut kaksi senttimetriä näppäimistöön, mikä johtaa helposti huonoon työasentoon ja kipeytyneisiin ranteisiin. Kotelon reunat ovat aavistuksen terävät ja hankaavat hieman käsivarren sisäpintaa useamman tunnin työskentelyssä.

Ideapad 320S:n paksuhko runko antaa hyvin tilaa erilaisille liitännöille. Kannettavassa on esimerkiksi muistikortinlukija, hdmi-portti ja sisääntulo verkkoliitännälle, jos on paikassa, jossa ei pysty käyttämään kannettavan ac-verkkostandardia tukevaa langatonta verkkokorttia.

+ Hyvä suorituskyky
+ Tehokas näytönohjain
– Huono ergonomia
– Akkukesto

Lisätietoja Lenovo Ideapad 320S -kannettavista saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Tehokas ja hyvällä suorituskyvyllä varustettu kannettava tietokone, jonka akkukesto olisi saanut olla parempi.

Ominaisuudet

Merkki
Lenovo
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i5-7200U
Näytönohjain
Intel UHD Graphics 620/Nvidia GeForce 940 MX
Muisti
8 Gt DDR4
Tallennustila
256 Gt ssd
Näytön koko
14"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
2 x USB 3.0, 1 x USB 3.1
Liitännät
HDMI, audioliitäntä, ethernet, muistikortinlukija, bluetooth
Verkko
802.11ac
Mitat
33,83 x 24,99 x 2,27 cm
Paino
2,1 kg
Akkukesto
5,5 t
Kosketusnäyttö
Ei
Käyttöjärjestelmä
Windows 10
Muuta
Webkamera (0,3 Mpx)
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
3330,9