Lenovo IdeaPad 520

Lenovo IdeaPad 520

Hyvä keskitason kannettava tietokone.

tekijä #Tietokone #Lenovo
7.8

Lenovo kuuluu maailman suurimpiin kannettavien tietokoneiden valmistajiin, joten yhtiön valikoima on laaja – aina suurista luksusluokan pelikannettavista huippuedullisiin malleihin.

Keskikastiin kuuluva Lenovo IdeaPad 520 on suunnattu hintatietoisille käyttäjille. Laite ei tee suurta numeroa itsestään sen paremmin ominaisuuksien kuin ulkonäönkään suhteen, mutta kyseessä on hyvä ja kohtuuhintainen kannettava.

IdeaPad 520:n suoritin ja näytönohjain eivät kutsu pelaamaan, mutta se ei olekaan tämän kannettavan ensisijainen käyttötarkoitus. Näyttö, suorituskyky ja näppäimistö on optimoitu jokapäiväisiä tehtäviä, kuten tekstinkäsittelyä ja netissä surffaamista varten.

Laitetta käytettiin testauksen aikana työntekoon, ja kokemus oli pääasiassa myönteinen. Alusta antaa kirjoitettaessa hieman periksi näppäinten ympärillä, mutta näppäimissä on hyvä tuntuma ja näppäimistöllä pystyy kirjoittamaan tuntikausia ilman että se tuntuisi epämukavalta.

Näytön tarkkuus olisi saanut olla hieman suurempi, mutta siinä on kuitenkin ips-paneeli, jossa on laajat katselukulmat. Kirkkaat valot ja auringonpaiste aiheuttavat jonkin verran heijastuksia näytön pinnassa.

Kannettavalla kokeiltiin testijakson aikana myös ultra hd -videon editointia, mikä pisti laitteen koville. Kaikki toiminnot hidastuivat huomattavasti ja tuuletin kävi ylikierroksilla. Jos kannettavalla on tarkoitus tehdä runsaasti tehoja vaativia tehtäviä, on laitteeseen syytä pistää vähän enemmän rahaa. Yleiskannettavaksi Lenovo IdeaPad 520 on kuitenkin omiaan.

 

+ Hyvä hinta-laatusuhde
+ Erinomainen kuvanlaatu
– Heijastava näyttö

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Lenovo IdeaPad 520 kuuluu hintansa ja ominaisuuksiensa puolesta kannettavien tietokoneiden hyvään keskikastiin. Kyseessä on yleiskannettava, joka on hintansa arvoinen.

Ominaisuudet

Merkki
Lenovo
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i5-7200U, 2,5 GHz
Näytönohjain
Intel HD Graphics 620
Muisti
8 Gt
Tallennustila
256 Gt
Näytön koko
15"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Mitat
37,8 x 26 x 2,2 cm
Paino
2,2 kg
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Home, 64 bit