Højtalerne på hver side af tastaturet giver en god lyd, når man tager i betragtning, hvor lille og slank computeren er.

Lenovo IdeaPad Flex 5i Chromebook 13itl6

Tämä Lenovon tietokone on yksi nopeimmista Chromebookeista, ja sitä voi käyttää myös tablettina.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Lenovo
8.4

Lenovo IdeaPad Flex 5i on tyylikäs Chromebook ja hyvä investointi, mutta se ei ole täydellinen. Flex 5i:stä on saatavana useita eri versioita, joista testissämme oli yksi nopeimmista.

Tietokoneessa on OLED-näyttö, jonka kirkkautta ei voi lisätä merkittävästi, mutta kontrasti on sen sijaan hyvä. Kuva on parhaimmillaan sisätiloissa, joissa valoa ei ole liikaa. Monissa näytöissä musta näkyy tylsän tummanharmaana, mutta Flex 5i:n näytön mustat alueet ovat todella mustia.

Näyttöä voi kääntää 360 astetta, eli se taittuu kokonaan tietokoneen taakse. Samalla näppäimistö kytkeytyy automaattisesti pois käytöstä, ja Chromebookista tulee kuin suuri tabletti. Tämä on hyvä ominaisuus, koska kosketusnäytön avulla tietokoneen monia erilaisia Android-sovelluksia voi käyttää samoin kuin puhelimessa – vain paljon suuremmassa formaatissa.

Tietokoneen sisäosat ovat Chromebookiksi suhteellisen tehokkaita. Laitteessa on varsin pätevä Intel-prosessori, ja tärkeä langaton verkko tukee uusinta Wi-Fi 6 -standardia. Ulkonäköä on mielestämme priorisoitu muutamissa yksityiskohdissa toiminnallisuuden kustannuksella. Esimerkiksi näppäimet ovat vaaleanharmaat ja niissä on valkoinen teksti. Kontrastia on siis hyvin vähän, ja merkkejä voi olla vaikea erottaa kirkkaan lampun alla. Isojen kirjainten sijasta käytetyt pienet kirjaimet eivät myöskään paranna luettavuutta.

Tällaiselle tietokoneelle epätyypillisesti Flex 5i voi olla hieman äänekäs. Käytimme tietokonetta viileähkössä huoneessa, mutta silti sen tuuletin alkoi puhaltaa ilmaa äänekkäästi pohjassa olevien urien läpi heti, kun avasimme Chrome-selaimessa use-
ampia välilehtiä.


+ Näytössä upea kontrasti

+ Nopea Chromebook

– Hieman äänekäs

Conclusion

Tämä Lenovon tietokone on yksi nopeimmista Chromebookeista, ja sitä voi käyttää myös tablettina.

Ominaisuudet

Merkki
Lenovo
Tyyppi
Chromebook
Suoritin
Intel Core i3-1115G4
Näytönohjain
Intel UHD Graphics
Muisti
8 GB
Tallennustila
256 GB
Näytön koko
13,3"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 pixels
Usb-portit
2 x USB-C Gen. 1, 1 x USB-A Gen. 1
Verkko
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1
Mitat
31 x 21,4 x 1,7 cm
Paino
1,35 kg
Käyttöjärjestelmä
Chrome OS