Den 14 tommer store skærm har Full HD-opløsning.

Lenovo Ideapad Slim 3 Chromebook

Useimmat toimistotyöt hoituvat Lenovon erittäin edullisella kannettavalla, jossa on Googlen ChromeOS-käyttöjärjestelmä.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Lenovo
8.0

Lenovon IdeaPad Slim 3 on kaiken kaikkiaan erinomainen kannettava tietokone, vaikka se onkin hinnaltaan edullisimmasta päästä.

Koska tietokoneessa on Googlen ChromeOS-käyttöjärjestelmä, sillä ei voi käyttää Windowsista tuttuja lempiohjelmia. Chrome OS:n oma sovellusvalikoima on kuitenkin valtava, ja Googlen ilmaisilla toimisto-ohjelma-sovelluksilla pääsee pitkälle.

IdeaPad Slim 3 ei ole mikään erityisen nopea tietokone, mutta koska ChromeOS ja sen sovellukset eivät vaadi prosessorilta paljon eivätkä vie paljon muistia, tietokone ei oikeastaan tunnu hitaalta käytössä. Sisäisen SSD-levyn 128 gigatavun tallennustila ei myöskään kuulosta paljolta, mutta oikeasti kiintolevyllä on runsain mitoin tilaa jäljellä vielä käyttöjärjestelmän ja monien sovellusten asentamisen jälkeen. Googlen sovellukset auttavat säästämään tilaa tallentamalla niillä työstetyt tiedostot käyttäjän Google-tilille verkossa.

Fyysiseltä rakenteeltaan IdeaPad Slim 3 on yksinkertainen, jopa riisuttu. Mitään ylimääräistä ei ole. Liitäntämahdollisuuksia on hyvin vähän, ja ne kaikki on koottu vasemmalle sivulle. Tarjolla on USB-C-portti lataamista varten, vanhanaikainen USB-A-portti, microSD-kortinlukija ja kuulokeliitäntä. Jos portteja tarvitaan enemmän, koneeseen voi liittää erillisen USB-keskittimen.

Kotelo on vankkaa ja iskunkestävää muovia, jonka värit ovat samat sekä sisä- että ulkopuolelta.

Näytön yläreunan webkamera ei ole järin laadukas, joten ainakaan paljon videopuheluita soittavien ei kannata laskea sen varaan. Kamerassa on kuitenkin fiksu fyysinen lukitusmekanismi, jolla voi varmistaa, että yksityisyys pysyy suojattuna.

Kameraakin enemmän petyimme IdeaPad Slim 3:n näyttöön, jota ei voi säätää kovin kirkkaaksi. Hämärässä toimistossa se ei haitanne, mutta jos koneen vie ulos päivänvaloon, näytöllä näkyvistä kuvista ja teksteistä on vaikea saada selvää.

Käytimme tietokonetta yhden viikon ajan, eikä virta ollut työpäivän aikana missään vaiheessa edes lähellä loppumista. Tietokoneen keskimääräinen akkukesto oli noin kymmenen tuntia, ja näin ohuelta ja edulliselta tietokoneelta se on itse asiassa melko hyvä saavutus.


+ Erittäin edullinen

+ Kestävä akku

– Näytön kirkkaus on heikko

Conclusion

Useimmat toimistotyöt hoituvat Lenovon erittäin edullisella kannettavalla, jossa on Googlen ChromeOS-käyttöjärjestelmä.

Ominaisuudet

Merkki
Lenovo
Tyyppi
Chromebook
Suoritin
MediaTek Kompanio 520 SoC
Näytönohjain
Mali-G52
Muisti
8 Gt
Tallennustila
128 Gt
Näytön koko
14"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 pixels
Usb-portit
1 x USB-C, 1 x USB-A
Verkko
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1
Mitat
32,6 x 22,2 x 1,9 cm
Käyttöjärjestelmä
ChromeOS