Tastaturet er belyst i 16,8 millioner farver.

Lenovo Legion 5 Pro16IAH7H

Legion 5 Pro on suuri ja tehokas tietokone, joka sopii parhaiten käytettäväksi aina samassa paikassa.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Lenovo
8.4

Lenovo Legion 5 Pro on tehokas ja vankkatekoinen kannettava tietokone, jolla on paljon annettavaa. Se ei ole missään nimessä edullinen laite, mutta sen erinomainen suorituskyky oikeuttaa korkean hinnan.

Legion 5 Pro on sellainen möhkäle, ettei sitä varsinaisesti tee mieli kantaa mukana. Suuren virtalähteen kanssa tietokone painaa yhteensä lähes 3,5 kiloa, joten se sopii parhaiten koneeksi, jota pidetään aina samassa paikassa.

Kotikonttoriin tietokone soveltuu mainiosti. Liitäntävaihtoehtoja on paljon, ja ne on jaettu kätevästi tietokoneen molemmille puolille ja taakse. Takaosan portit on merkitty selkeästi, joten niitä on helppo käyttää myös koneen etupuolelta käsin.

Legion 5 Pron sydämenä sykkii tehokas Intel Core i7 -prosessori. Kun siihen yhdistetään Nvidian nopea näytönohjain ja laadukas 16 gigatavun muisti, lopputuloksena on suorituskyvyltään mahtava tietokone, joka ei nikotellut missään testimme kategoriassa. Vaativan räiskintäpelin pelaaminen suurimmalla mahdollisella näytön resoluutiolla ei tuottanut ongelmia, ja tavalliset Windows-ohjelmat toimivat niin nopeasti, että ne vaikuttivat toisinaan käynnistyneen jo ennen kuin olimme ehtineet napsauttaa niiden kuvakkeita kaksi kertaa.

Nopeat sisäiset komponentit kuumenevat valitettavasti aika lailla. Legion 5 Prossa on kyllä tuulettimet, jotka käynnistyvät, kun tietokone kuormittuu, mutta ne ovat melko äänekkäät. Onneksi järjestelmä säätää tuuletinten käyttöä niin, etteivät ne käy jatkuvasti.

Legion 5 Pro on hieman virtasyöppö, ja sitä pystyi käyttämään ennen virran loppumista vain noin viisi tuntia. Tämä on yksi lisäsyy jättää tietokone pysyvälle paikalle pistorasian läheisyyteen.

Suuren näytön kuva on erittäin hieno, ja sen värikylläisyys on erinomainen. Oletusasetukset olivat mielestämme aivan liian tummat, mutta kun lisäsimme kirkkautta, ongelmia ei ollut ja kuva oli selkeä ja terävä.

Hyvä näppäimistö on yleensä yksi Lenovon kannettavien tietokoneiden tunnusmerkeistä, mutta Legion 5 Pro -mallin näppäimistö on vain keskinkertainen. Värillinen ledivalo valaisee näppäimistön altapäin, ja mukana on myös hieman kutistettu numero-osio, joten näppäimistö puhuttelee sekä peliharrastajia että taulukko-ohjelmien ystäviä.

Kaiken kaikkiaan Lenovo Legion 5 Pro on vaikuttava kannettava tietokone. Se on erittäin suorituskykyinen ja kestävä, ja sen kallis hinta vastaa hyvin sitä, mitä kyseisellä rahalla saa. Jos haluat säästää useita satasia, voit ostaa riisutun mallin, jossa on i5-prosessori ja hieman hitaampi näytönohjain.


+ Hyvä suorituskyky

+ Hyvät liitäntämahdollisuudet

– Lyhyt akun kesto

Conclusion

Legion 5 Pro on suuri ja tehokas tietokone, joka sopii parhaiten käytettäväksi aina samassa paikassa.

Ominaisuudet

Merkki
Lenovo
Suoritin
Intel Core i7 12700H
Näytönohjain
GeForce RTX 3070 Ti
Muisti
16 Gt
Tallennustila
1 Tt SSD
Näytön koko
16" IPS
Näytön tarkkuus
2560 x 1600 pixels
Usb-portit
3 x USB-A 3.2 Gen 1, 2 x USB-C 3.2 Gen 2
Liitännät
HDMI, 3.5mm
Verkko
Wi-Fi 6E
Mitat
36 x 26,4 x 1,99 cm
Paino
2,49 kg
Käyttöjärjestelmä
Windows 11 Home