Lenovo Legion 5i

Suurikokoinen ja tehokas kannettava.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Lenovo
9.3

Useimmat kannettavat tietokoneet muistuttavat erehdyttävästi toisiaan. Siksi onkin mukavaa, kun joku valmistaja lähtee uusille teille, kuten Lenovo suurella ja painavalla Legion 5i -kannettavallaan.

Lenovo Legion 5i:ssä tietokonetta ja näyttöä ei ole yhdistetty tavalliseen tapaan saranalla, jossa osien reunat kohtaavat. Näyttöä on sen sijaan tuotu joitain senttejä eteenpäin, niin että laitteessa on pieni taaksepäin ulottuva reunus. Toteutuksella ei ole suurta käytännön merkitystä muuten kuin että sen ansiosta takana olevien liitäntöjen kohdalle on saatu mahtumaan kuvaustekstit.

Lisäksi useimmat liitännöistä ovat takana sen sijaan, että ne olisivat laitteen sivuilla. Tämän ansiosta kaapelit eivät ole tiellä tietokonetta käyttäessä, mutta toisaalta liitännät ovat hieman hankalat, jos tietokonetta kuljettaa usein mukana ja laitteessa on kiinni oheislaitteita, jotka pitää nyppiä irti. Kannettavan molemmilta sivuilta löytyy sentään yksi usb-portti, ja vasemmassa kyljessä on kuulokeliitäntä.

Kannettavassa on hyvä suorituskyky – jopa korkeaan hintaan nähden. Legion 5i on nopeampi kuin kalliimmat testaamamme tietokoneet, ja näytönohjain huolehtii siitä, että laiteella voi halutessaan pelata tietokonepelejä. Tehokkaan suorittimen ansiosta myös päivittäisten tehtävien tekeminen onnistuu ilman ärsyttäviä viiveitä. Kannettava reagoi annettuihin komentoihin välittömästi.

Näppäimistö on hieman keskitasoa parempi. Miellyttävissä, koverissa näppäimissä on pitempi painallussyvyys kuin useimmissa muissa kannettavissa. Sen ansiosta kirjoitustuntuma on hyvä. Ja kannettavan suuresta koosta johtuen näppäimistön viereen on mahtunut myös numeronäppäimistö, jossa on tosin hieman tavallista pienemmät näppäimet.

Näyttökin on useimpia kilpailijoita parempi. Näytössä on full hd -tarkkuus, ja kaikki näyttää upealta ja terävältä 15,6 tuuman näytöllä. Kirkkaus ja kontrasti ovat erinomaiset, eikä mattapintaisessa näytössä esiinny heijastuksia.

Näin tehokkaassa laitteessa lämpöä tuottavat muun muassa suoritin ja näytönohjain. Siksi on mukavaa, että Lenovo on huolehtinut tehokkaasta jäähdytyksestä takaosassa, pohjassa ja sivuilla olevien suurten ritilöiden ja aukkojen kautta. Vaikka tuulettimet pyörivät ahkerasti jäähdytyksen varmistamiseksi, ei tuulettimien melu tunnu liian kovalta tai häiritsevältä.

Lenovo Legion 5i ei ole mikään halpa kannettava, mutta laite on hintansa väärtti. Suurin miinus tulee painosta, joka on yli kaksi kiloa. Sen vuoksi Legion 5i ei sovellu jatkuvasti mukana kuljetettavaksi.


+ Nopea

+ Hyvä näyttö

+ Paljon liitäntöjä

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaoppaasta.

 

Conclusion

Lenovo Legion 5i on suurikokoinen kannettava, jossa on paljon laskentatehoa. Kokonsa puolesta laitetta ei ole kuitenkaan mukava kuljettaa mukana.

Ominaisuudet

Merkki
Lenovo
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel i7-10750H, 2,6 GHz
Näytönohjain
GeForce RTX 2060
Muisti
16 Gt DDR4
Tallennustila
512 Gt SSD
Näytön koko
15,6", IPS-näyttö
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
3 x USB-A 3.1 gen 1, USB-C 3.1,
Liitännät
HDMI 2.0, RJ45 ethernet, kuuloke/mikrofoni-yhdistelmäliitin
Verkko
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0
Mitat
36,3 x 25,9 x 2,6 cm
Paino
2,3 kg
Kosketusnäyttö
Ei
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Home 64-bit
CPU Mark
13990
2D Mark
436
3D Mark
10968
Memory Mark
3540
Disk Mark
14617
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
4392