Den lille kvadratiske plade bruges til at styre musemarkøren i Windows.

Lenovo Legion Go

Legion Go on onnistunut Windows-kämmentietokone, jonka voit helposti ottaa mukaan lomalle ja irrottaa osiin.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Lenovo
8.4

Legion Go on pieneksi kämmenlaitteeksi pakattu Windows-tietokone, jonka voi helposti ottaa mukaan.

Windows 11 näyttää itseltään 8,8 tuuman näytöllä, mutta näytön ympärillä on peliohjaimia ja painikkeita, joita ei yleensä  näe Windows-tietokoneessa. Mukana on muun muassa pieni hiirimatto, jolla voi ohjata Windowsin tuttua osoitinta. Joka kerta, kun pieni valkoinen nuoli kulkee Windowsin tekstikentän tai painikkeen tapaisen napsautettavan elementin yli, Legion Go värisee hieman, mikä antaa jonkin verran paremman tuntuman ­Windowsin käyttöliittymään ikkunoita ja valikoita napsautettaessa. Hiiripyörä on takana, eikä sen käyttökokemus vastaa hiirimaton käyttökokemusta. Pyörää on vaikea löytää ja pyörittää, ja huomasimme, että mieluiten liittäisimme laitteeseen langattoman hiiren.

Tietokoneen asetukset avautuvat muutamalla erityisellä painikkeella. On melko kätevää, että tärkeimpiin asetuksiin pääsee suoraan nopealla napautuksella peukalolla. Asetukset näkyvät näytön sivuilla selkeästi aseteltuina, mikä toimii itse asiassa paremmin kuin Windowsin sisäänrakennetut asetukset.

Sopii pelaamiseen

Tietokoneen suorituskyky on suunnilleen samaa luokkaa kuin saman hintaluokan kannettavien tietokoneiden. Tämä tarkoittaa, ettet pysty pelaamaan uusimpia 3D-pelejä vaativimmilla grafiikka-asetuksilla, mutta koska näyttö ei ole kovin suuri, ei ole paha pulma tyytyä pienempään resoluutioon. Voit säätää suorituskykytasoa akun säästämiseksi, kun et tarvitse tietokoneen täyttä tehoa. Pieni valaistu rengas virtapainikkeen ympärillä ilmaisee suoritustason.

Kun kaikki on täysillä ja tietokoneen kuormitus on suurimmillaan, pienikokoisessa laitteessa syntyy paljon lämpöä. Lämpö haihtuu tietokoneen ylä- ja takaosassa olevien suurten aukkojen kautta. Ja vaikka reiät eivät ehkä ole kovinkaan tyylikkäät, ne estävät sen ylikuumenemisen. Takaosa voi kuitenkin kuumentua, joten on aina varmistettava, että ilma pääsee virtaamaan sen takana vapaasti. Legion Go:ta voi käyttää tavanomaiseen  toimistotyöhön Windows-käyttöjärjestelmällä. Näyttö on riittävän suuri, jotta voit liikkua ja sulkea ikkunoita sormenpäilläsi kosketusherkällä pinnalla. Liitimme myös näppäimistön USB-johdolla, mutta jouduimme kaivamaan sovittimen esiin, koska Legion Go:ssa on vain kaksi USB-C-porttia eikä USB-A:ta, jota useimmat näppäimistöt edelleen käyttävät. Voit toki liittää muita laitteita, kuten hiiren ja näppäimistön, myös langattomasti bluetoothilla.

Legion Go:n hinta on samaa luokkaa kuin kunnon kannettavan tietokoneen, mikä ei tunnu kovin pahalta näin onnistuneessa tuotteessa.


+ Hyvä hallintaohjelma

+ Hieno näyttö

– Lämpenee melkoisesti

Conclusion

Legion Go on onnistunut Windows-kämmentietokone, jonka voit helposti ottaa mukaan lomalle ja irrottaa osiin.

Ominaisuudet

Merkki
Lenovo
Suoritin
AMD Ryzen Z1 Extreme
Muisti
16 Gt
Tallennustila
512 Gt
Näytön koko
8,8"
Näytön tarkkuus
2560 x 1600 pixels
Usb-portit
2 x USB-C
Verkko
Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2
Mitat
29,9 x 13,1 x 2 cm
Paino
850 g
Käyttöjärjestelmä
Windows 11
CPU Mark
20573
2D Mark
759
Memory Mark
2307
Disk Mark
33658
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
10423