Lenovo Legion T730 sopii sekä pelaamiseen että raskaaseen tietokonetyöskentelyyn.

Lenovo Legion T730

Suuren kapasiteetin pöytätietokone.

tekijä #Tietokone #Lenovo
9.1

Lenovo Legion T730 -pöytätietokoneessa huomio kiinnittyy ensimmäiseksi suureen kantokahvaan, jonka avulla laitetta on suhteellisen helppo liikutella.

Heti kun tietokoneen käynnistää, alkaa sen led-valoilla toimiva, muokattava sisävalaistus hohtaa, joten näky on melkoinen varsinkin hämärässä. Valaistuksen avulla voidaan kertoa myös suorittimen kuormituksesta, ja valaistuksen saa tarvittaessa pois päältä.

Legion T730 on hyvillä komponenteilla ja tukevalla kotelolla varustettu nykyaikainen pöytätietokone. Se sisältää muun muassa Intel Core i7 8700K -suorittimen, Nvidia GeForce 1060 -näytönohjaimen, 256 gigatavun ssd-levyn ja kahden teratavun mekaanisen kiintolevyn. Komponentit eivät ole viimeisintä huutoa, mutta hyvät kuitenkin.

Tietokoneen käyttöönotto sujuu ongelmitta ja kylkiäisinä tulleita lisäohjelmia on maltillisesti. Kyseessä ei ole mikään hiljainen tietokone, mutta tuulettimien melu pysyy samana kuormituksesta huolimatta.

Käteviä yksityiskohtia ovat laitteen päällä oleva kuulokeliitäntä ja kaksi usb 3.0 -porttia sekä takana oleva kumihihna johtojen pitimeksi.

Ihmetystä herättää kuitenkin se, että oheislaitteet ovat laadultaan niin vaatimattomia. Hiiressä on vain kaksi painiketta ja vieritysrulla, ja näppäimistö on mahdollisimman pelkistetty. Lenovo tekee erinomaisia näppäimistöjä, mutta tämä näppäimistö on sekä hidas että epätarkka. Oheislaitteet kannattaakin vaihtaa parempiin, käyttipä Legion T730 -pöytäkonetta pelaamiseen tai työskentelyyn.

Lisää tehoja ylikellottamalla

Laitteen mittaukset antoivat hyviä tuloksia. Varsinkin ssd-asema teki vaikutuksen lähes 3,5 gigatavun lukunopeudella sekunnissa, jota parempaa ei juuri saa. Suorittimen ja näytönohjaimen suorituskyky ovat T730:n hintaan nähden odotusten mukaiset, jopa tietokoneen perusasetuksilla.

Jos tämän pelikäyttöön suunnatun koneen tehot eivät tunnu riittävän, voi suoritinta ylikellottaa lisätehojen saamiseksi. Lenovo Legion T730:n tehot riittävät kuitenkin sellaisenaan niin uusien pelien pyörittämiseen kuin videoiden editointiin ja muihin raskaisiin tehtäviin.


+ Erinomainen suorituskyky
+ Erittäin nopea ssd-asema
+ Hyvä rakenne
– Vaatimaton hiiri ja näppäimistö


Katso päivän hinta Lenovo Legion T730 -pöytätietokoneelle hintavertailupalvelusta, kuten esimerkiksi Hintaoppaasta.

Arvio

Lenovo Legion T730 on hyvin tehty, tehokas ja nopea pöytäkone, joka sopii sekä pelaamiseen että raskaaseen tietokonetyöskentelyyn.

Ominaisuudet

Merkki
Lenovo
Tyyppi
Pöytätietokone
Suoritin
Intel Core i7 8700K 3,7 GHz
Näytönohjain
Nvidia GeForce GTX 1060 6 Gt
Muisti
16 Gt
Tallennustila
256 Gt ssd + 2 Tt hdd
Näytön koko
-
Näytön tarkkuus
-
Usb-portit
6 x usb 3.0, 2 x usb 2.0
Liitännät
Vga, hdmi, displayport, dvi, ääniliitäntä
Verkko
Gigabit ethernet
Mitat
18,4 x 40,8 x 36,3 cm (L x K x S)
Paino
12,6 kg
Akkukesto
-
Kosketusnäyttö
Ei
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Home
Muuta
Voi ylikellottaa
CPU Mark
16856
2D Mark
951
3D Mark
10811
Memory Mark
3399
Disk Mark
17689
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
6959