Testissä Lenovo Miix 510-12IKB

Lenovo Miix 510-12IKB

Tehokas hybridikannettava, jota on miellyttävä käyttää tien päällä.

tekijä Christian Slot #Tietokone #Lenovo
9.1

En ole koskaan ollut erityisen innostunut hybridikannettavista, ja olen useimmiten sivuuttanut ne, kun minulta on pyydetty neuvoa uuden tietokoneen hankinnassa. Pidin hybridikannettavia heikkotekoisina, huonolla näytöllä ja näppäimistöllä varustettuina ja aivan liian kalliina.

Testattuani Lenovon Miix 510 -hybridikannettavaa voin kuitenkin kuvitella hankkivani 2-in-1-laitteen, kun tablettini ja kannettavani menevät vaihtoon.

Nopeaa suorituskykyä tien päälle

Lenovo Miix selviytyy ongelmitta kaikista tabletilla ja kannettavalla tietokoneella yleensä suoritettavista tehtävistä. Suhteellisen tehokas i5-suoritin yhdistettynä 8 gigatavun muistiin tekevät netissä liikkumisesta ja videoiden katselusta helppoa. Ja Intelin hyvän hd-näytönohjaimen ansiosta reissussa voi pelata pelejä, jotka eivät ole mitään resurssisyöppöjä.

Lenovo luonnehtii Miix 510 -hybridiä hiljaiseksi, mutta testatessa tuulettimet pitivät välillä jonkin verran meteliä, jopa minimaalisella kuormituksella.

Irrotettava näppäimistö on sekä vankka että kevyt, ja pienen harjoittelun jälkeen kirjoittaminen alkoi sujua yhtä nopeasti kuin tavallisella näppäimistöllä.

Laitteessa on kahden megapikselin etukamera ja viiden megapikselin takakamera, joilla saa tallennettua hyvälaatuisia videoita ja kuvia.

Näytön takaosassa on tukijalka, joka on kiinnitetty saranoihin, joita Lenovo kutsuu rannekesaranoiksi. Saranoita voidaan säätää jopa 150 astetta sopivan kulman löytämiseksi eri toimintoihin.

Kosketus vaatii totuttelua

Windows 10 -järjestelmän käyttö Miix 510:n kosketusnäytöllä ei ole tablet-tilassa kovin helppoa. Vaikka näyttö on hyvälaatuinen ja vastaa hyvin sormien kosketuksiin, se ei aina reagoi kaikkiin näppäinpainalluksiin, mikä on jossain määrin ärsyttävää. En kuitenkaan osaa sanoa, onko syy Windowsissa, Lenovossa vain minun sormissani.

Sormien sijasta voi kuitenkin käyttää mukana tulevaa Lenovo Active Pen -kynää, joka muun muassa rekisteröi, kuinka lujaa sillä painetaan.

 

+ Paljon suorituskykyä kohtuulliseen hintaan
+ Miellyttävä näppäimistö
+ Laadukas näyttö
– Tuulettimet meluavat hieman

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Miix 510 tarjoaa runsaasti suorituskykyä kohtuulliseen hintaan. Tablet-tilassa työskenneltäessä Windowsin käyttö vaatii totuttelua.

Ominaisuudet

Merkki
Lenovo
Tyyppi
Hybridikannettava
Suoritin
Intel Core i5 (7. Gen) 7200U, 2.5 GHz (3.1 GHz), 3 Mt Cache
Näytönohjain
Intel HD Graphics 620
Muisti
8 Gt DDR4
Tallennustila
256 Gt SSD (M.2)
Näytön koko
12.2"
Näytön tarkkuus
1920 x 1200 px, led-taustavalaistu, kosketusnäyttö
Usb-portit
1 x USB 3.0, 1 x USB C
Liitännät
Kuuloke/mikrofoniliitäntä
Verkko
Wlan 802.11ac, Bluetooth 4.1
Mitat
30 cm x 20,5 cm x 0,99 cm
Paino
900 g (tablet), 1,25 kg (näppäimistön kanssa)
Akkukesto
Max 7,5 t
Kosketusnäyttö
On
Käyttöjärjestelmä
Windows 10
Muuta
2 ja 5 Mpx kamerat, 2 mikrofonia melunvaimennuksella
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
2500 (PassMark Rating)