Når du ikke bruger den, kan pennen gemmes væk i en bås på siden af pc'en.

Lenovo ThinkBook 14s Yoga

ThinkBook 14s Yoga on erinomainen toimistotietokone, jota voi käyttää myös tablettina, jos näytön kääntää kokonaan taakse.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Lenovo
8.8

Jos Lenovon ThinkBook 14s Yogan ajattelee olevan monenlaiseen käyttöön soveltuva kannettava toimistotietokone, siitä ei voi mainita yhtään merkittävää heikkoutta.

ThinkBook 14s Yoga on kultaisen keskitien kulkija sekä hinnaltaan, suorituskyvyltään että liikuteltavuudeltaan, ja se muuntautuu tarvittaessa myös tabletiksi – tosin vähän paksuhkoksi sellaiseksi.

Kosketusnäytön voi kallistaa kokonaan näppäimistön taakse, ja näyttöä voi silloin käyttää suoraan sormilla. Taitekohdassa on pari vahvaa saranaa, jotka pitävät tietokoneen puoliskot koossa. Vaihtaminen tietokoneesta tabletiksi ja toisin päin on erittäin helppoa.

Tietokoneen toisella sivulla olevassa kolossa on kynä, jolla voi tehdä muistiinpanoja suoraan näytölle. Kynä on hieman lyhyt, mutta toimii silti niin kuin pitääkin.

Muistiinpanoja voi kirjoittaa kynällä suoraan lukitusnäytölle eli kirjautumista Windowsiin ei välttämättä tarvita. Lisäksi tietokone huomaa, jos kynä otetaan pois kolostaan ja avaa muistiinpanotoiminnon automaattisesti. Tämä on kätevää, kun mieleen tulee yhtäkkiä jotain tärkeää, joka pitäisi saada muistiin nopeasti. Kynän piirtämä viiva päivittyy näytölle lähes välittömästi, ja kirjoittaminen tuntuu sen vuoksi luonnolliselta.

Suoritin ei ole raskassarjalainen, mutta tietokoneen suorituskyky riittää silti useimmille Windows-ohjelmille lukuun ottamatta vaativimpia 3D-pelejä.

Tietokoneen vasemmassa sivussa on kaksi USB-C-porttia, mutta oikealla puolella portteja ei ole yhtään. Mielestämme olisi kätevää, jos virtajohdon voisi kytkeä omiin olosuhteisiin sopivasti kummalle tahansa puolelle. Mahdollisuus valita kahden vierekkäisen latausportin välillä tuntuu hieman turhalta.

Näin ohuen kannettavan tietokoneen näppäimistö ei voisi olla paljon parempi. Näppäinten voimakas taustavalaistus on hyvä, mutta näppäinten alareunan alta pääsee vuotamaan valoa. Jos näppäimistöä ei katso aivan suorassa kulmassa, valkoinen ledivalo saattaa häiritä hieman.

Virtapainike on tietokoneen oikealla puolella, ja sormenjälkitunnistin on sijoitettu sen pintaan. Painikkeeseen ulottuminen ja sormen asettaminen juuri oikealla tavalla ei aina ole aivan helppoa. Parempi paikka sormenjälkitunnistimelle olisi mielestämme näppäimistön edessä tai kosketuslevyssä.

Lenovo on asentanut tietokoneeseen valmiiksi oman Lenovo Vantage -ohjelmansa. Se ei haittaa, sillä ohjelmassa on muutamia hyödyllisiä toimintoja. Siitä näkee esimerkiksi, kuinka kauan tietokoneen takuuaikaa on jäljellä. Ohjelma varmistaa myös, että tietokoneen kaikkien sisäisten komponenttien ohjaimet ovat täysin ajan tasalla. Kätevä aputoiminto auttaa määrittämään tietokoneen ja Windowsin asetukset niin, että kaikki on juuri niin kuin haluat.


+ Hyvä kynätoiminto

+ Voi käyttää tablettina

– USB-C vain toisella puolella

– Valosaastetta näppäimistä

Conclusion

ThinkBook 14s Yoga on erinomainen toimistotietokone, jota voi käyttää myös tablettina, jos näytön kääntää kokonaan taakse.

Ominaisuudet

Merkki
Lenovo
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i5 1135G7, 2.4 GHz
Näytönohjain
Intel Iris Xe Graphics
Muisti
16 GB DDR4
Tallennustila
512 GB SSD
Näytön koko
14"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
USB C 3.2 Gen 2, USB4, USB 3.2 Gen 1
Liitännät
HDMI, kuulokeliitin/mikrofoni
Verkko
Wi-Fi 6
Mitat
32 x 21,6 x 1,69 cm
Paino
1,5 kg
Akkukesto
Noin 8 tuntia
Kosketusnäyttö
Kyllä
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Professional
CPU Mark
10237
2D Mark
323
3D Mark
2831
Memory Mark
2794
Disk Mark
9455