Tietokone on rakennettu näytön takaosaan.

Lenovo ThinkCentre X1

Lenovon tyylikäs näyttötietokone olisi tarvinnut paremman hiiren ja laadukkaan näppäimistön.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Lenovo
7.3

Lenovo ThinkCentre X1 on tietokone, jonka sijoittaa mielellään olohuoneeseen. Tyylikkäästi rakennettu laite on edustavan näköinen joka puolelta. Laite on vielä kaiken lisäksi erittäin hiljainen, joten sitä sopii pitää esillä.

ThinkCentre X1 on näyttötietokone, jossa näyttöön sisältyy kaikki tarvittava – aivan kuten televisioissa. Vaikka kaikki komponentit on mahdutettu näyttöön, ei laite ole juuri tavallista tietokonenäyttöä paksumpi. Ohutta muotoilua alleviivaa kapea metallivarsi, johon näyttö on kiinnitetty.

Tietokoneen suorituskyky riittää hyvin tavalliseen arkikäyttöön. Think­Centre X1 on selvästi tietokone, joka on tarkoitettu ensisijaisesti toimistotehtäviin ja netissä surffailuun, ja näihin tehtäviin se onkin omiaan.

Takapaneelin alumiinipinta on tehty johtamaan lämpö pois tietokoneesta, mikä on vähentänyt meluavien tuulettimien tarvetta. Laitteessa ei myöskään ole mitään huippuviritettyä näytönohjainta, joka vaatisi erikoisjäähdytystä.

Mattapinnasta johtuen 23,8-tuumainen näyttö on heijastamaton. Näytössä on hyvä kuva mutta ei kosketustoimintoa. Näyttö tukee täysteräväpiirtotarkkuutta, ja se sopii hyvin tämän tyyppiselle tietokoneelle, joka muistuttaa aika lailla televisiota. Tuntuu luonnolliselta istahtaa näytön eteen kahvikupillisen kanssa ja suoratoistaa tv-ohjelmia netin kautta.

Näytön yläpuolella on webkamera, jota voi käyttää esimerkiksi Skypen välityksellä puhuttaviin videopuheluihin. Tietoturvan kannalta hyvä yksityiskohta on se, että webkameran linssin voi peittää päälle vedettävällä sulkimella. Näin voi olla varma siitä, että kukaan ulkopuolinen ei pääse avoinna olevan webkameran kautta vakoilemaan.

Kehnot oheislaitteet
ThinkCentre X1 on näyttävä ja viimeistelty kokonaisuus. Siksi onkin erittäin kummallista, että mukana tuleva langattoman hiiren ja näppäimistön setti on täysin toivoton.

Setti on samaa luokkaa marketin tarjouslaarista löytyvien hiirten ja näppäimistöjen kanssa, eikä siten vastaa näyttötietokoneen tasoa. Näppäimistön ja hiiren voi luonnollisesti vaihtaa, mutta silti setti pilaa kokonaisvaikutelman luksusluokan näyttötietokoneesta – ja tähän hintaan luulisi saavansa parempaa.

+ Edustava näyttötietokone
+ Hiljainen
– Kehnot oheislaitteet
– Kallis suorituskykyyn nähden

ThinkCentre x1 -malliston hinnat alkavat 1259 eurosta. Lisätietoja löytyy Lenovon sivuilta.

Arvio

Ohut ja tyylikäs näyttötietokone, jonka mukana tulee vähemmän tyylikäs langattoman hiiren ja näppäimistön setti.

Ominaisuudet

Merkki
Lenovo
Tyyppi
Näyttötietokone
Suoritin
Intel Core i7-6600U
Näytönohjain
Intel HD Graphics 520
Muisti
8 Gt
Tallennustila
256 Gt SSD
Näytön koko
23,8"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
3 x USB 3.0
Verkko
Wlan 802.11ac, ethernet
Paino
5 kg
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Pro