Lenovo V330-15IKB 81AX

Lenovo V330-15IKB

Ketterä läppäri dvd-paistajalla.

tekijä #Tietokone #Lenovo
8.4

Lenovo V330 on kookas kannettava. Laitteessa on 15,6-tuumainen näyttö, jota ympäröi leveä kehys. Iso näyttö vaikuttaa tietokoneen mittoihin, jotka ovat hieman suuremmat kuin monilla vastaavan näyttökoon kannettavilla.

Reilut ulottuvuudet antavat tilaa sekä miellyttävälle näppäimistölle että sen oikean reunan numeronäppäimistölle. Numeronäppäimistö voisi olla vähän väljemmin sijoitettu, sillä näppäimistön kumpaankin reunaan jää noin puolentoista sentin tila, jota olisi voitu hyödyntää näppäintilana.

Numeronäppäimistön oikean alakulman alla on sormenjälkilukija, joka oppi nopeasti testaajan etusormen kuviot ja antoi kirjautua koneelle.

Tietokoneen tilavia kuoria on kiitettävästi hyödynnetty laitteen kyljissä. Tarjolla on kattava valikoima liitäntämahdollisuuksia. Tilaa on löytynyt jopa kolmelle nykykoneissa melko harvinaiselle ominaisuudelle, vga-­portille, ethernet-liitännälle ja kirjoittavalle dvd-asemalle.

Lenovon mattapintaisessa näytössä on hieno kuva. Koko ruutu piirtyy upean terävänä. Tummemmissa kuvissa voi huomata lievää kontrastin puutetta, ja mustilla alueilla kuvassa näkyy aavistus harmahtavaa vivahdetta. Lisäksi katselukulmat ovat melko niukat, sillä värit haalistuvat selvästi, ellei käyttäjä istu täysin kohtisuorassa näyttöön nähden.
 

Vauhdikas ssd-asema

V330 kunnostautuu erityisesti suorituskykypuolella. Tämän tietokoneen hankkija saa nimittäin tehokkaamman kokoonpanon kuin mitä sen hintalappu antaa ymmärtää.

Lenovon ssd-asema on yhdistetty tietokoneeseen M.2-liitännällä. Siitä irtoaa siirtonopeuksia, jotka ovat KotiMikron testilabran mittaustulosten kärkeä. Suoritus on vaikuttava tämän hintaluokan laitteelle. Myös suoritin, joka on Intelin tuoreinta sukupolvea, sijoittuu nopeustestin kärkipäähän. Kokonaisuutena Lenovo V330 on kannettava tietokone, joka on huomattavasti nopeampi avaamaan verkkosivuja ja suorittamaan perustehtäviä Windows-ohjelmilla kuin useimmat saman hintatason kannettavat.

Hieno yksityiskohta näin nettivakoilun luvattuna aikana on fyysinen suljin, jolla web-kameran silmän saa peittoon. Se lisää turvallisuutta, kun hakkeri ei voi web-kameran kautta vakoilla, mitä kameran edessä tapahtuu.


+ Monipuoliset liitännät

+ Salamannopea ssd-asema

– Näytön toisto-ominaisuudet


Katso päivän hinta Lenovo V330-15IKB -kannettavalle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

Arvio

Lenovon kannettava tarjoaa suorituskykyä vähintään koko rahalla. Vain näytön toisto­-ominaisuudet jättävät toivomisen varaa.

Ominaisuudet

Merkki
Lenovo
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i7-8550U, 1,8 GHz
Näytönohjain
Intel UHD Graphics 620
Muisti
8 Gt
Tallennustila
256 Gt M.2 ssd
Näytön koko
15,6"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Mitat
37,5 x 25,3 x 2,23 cm
Paino
2,05 kg
Kosketusnäyttö
Ei
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Pro
CPU Mark
8812,4
2D Mark
762,8
3D Mark
1263,6
Memory Mark
2319,2
Disk Mark
17857,4
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
2006,5