Lenovo Yoga 6 13ARE05

Tyylikäs, kangaspäällysteinen 2-in-1-kannettava.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Lenovo
9.0

Lenovo Yoga 6 on tyylikäs tietokone, joka täyttää useimpien, monipuolista kannettavaa tietokonetta etsivän tarpeet. Tietokoneen ulkoasuun on panostettu paljon, varsinkin kun hinta ei ole sieltä kalleimmasta päästä.

Tietokoneen runko on tehty vahvasta muovista, jossa on mukavan pehmeä pinta. Laite erottuu muista varsinkin kokoon taitettuna. Kansi on päällystetty karkealla kankaalla, mikä antaa Yoga 6:lle upean ja persoonallisen ilmeen.

Yoga 6:n suorituskyky on hyvä hintaan nähden. Tehoista vastaa AMD:n nopea Ryzen 7 -suoritin, joka saa kaikenlaiset toimisto-ohjelmat toimimaan vikkelästi. Itse asiassa 2d-grafiikoiden suorituksessa saatiin tähänastisista parhaimpiin kuuluvat mittaustulokset. Tällä on merkitystä erityisesti perusohjelmia käyttäessä. Varsinaiseksi pelikoneeksi Yoga 6:sta ei sen sijaan ole.

Näyttö tottelee kosketusta ja kääntyy kokonaan ympäri, jolloin kannettavaa tietokonetta voi käyttää tablettina. Yoga 6 toimii täydellisesti tablet-tilassa, ja käyttökokemus vain paranee entisestään, kun mukana tulevalla Lenovon kynällä kirjoittaa tai piirtää näytölle.

Kannettavassa on fyysinen liukukytkin, jolla webkameran päälle saa vedetty yksityissyyssuojan silloin, kun kameraa ei käytetä. Se on yksityiskohta, jota yleensä arvostamme, mutta valitettavasti Yoga 6:n kytkimeen on erittäin vaikea tarttua ilman, että kynsi pitää painaa kangaspäällysteen reunaan – ja pidemmän päälle kangas tulee kyllä kärsimään siitä.

Oikeassa reunassa, näppäimistön alapuolella on nopeasti reagoiva sormenjälkilukija, johon on helppo ylettyä etusormella. Windowsiin kirjautuminen ilman salasanaa vaatii vain lyhyen kosketuksen.

Yoga 6:ssa on usb-c-portit molemmin puolin, mutta vain vasemmassa kyljessä olevaa porttia voi käyttää tietokoneen lataamiseen. Olisi kätevää, jos tällaisessa pienessä kannettavassa tietokoneessa olisi hieman enemmän joustovaraa sen suhteen, miten laite pitää asettaa pistorasiaan nähden.


+ Hyvä suorituskyky perusohjelmissa

+ Tyylikäs design

– Hankala webkameran suljin

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

 

Conclusion

Lenovo Yoga 6 on suhteellisen nopea ja tyylikäs kannettava, jota voi käyttää myös tablet-laitteena.

Ominaisuudet

Merkki
Lenovo
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
AMD Ryzen 7, 4700U, 2,0 GHz
Näytönohjain
AMD Radeon Graphics
Muisti
16 Gt
Tallennustila
512 Gt ssd
Näytön koko
13,3"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
2 x USB-A 3.2, 2 x USB-C 3.2
Liitännät
Kuulokeliitäntä
Verkko
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0
Mitat
30,8 x 20,65 x 1,8 cm
Paino
1,36 kg
Akkukesto
Max 18 t
Kosketusnäyttö
On
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Home
CPU Mark
13796
2D Mark
552
3D Mark
1910
Memory Mark
2566
Disk Mark
11212
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
4050