Lenovon kannettava muuttuu tablet-laitteeksi, kun näytön kääntää kokonaan näppäimistön taakse.

Lenovo Yoga 710

Tehokas suoritin ja reilusti muistia

tekijä #Tietokone #Lenovo
7.9

Intel i7 -suoritin ja kahdeksan gigatavun muisti antavat Lenovon kannettavalle riittävästi potkua raskaaseenkin käyttöön. Laitteen varustelusta paljastuu kuitenkin pieniä puutteita.

Nopeusmittauksissa Lenovo pärjää erinomaisesti suorittimen, muistin ja 2d-grafiikan osalta. Kokonaistulos on niin ikään erinomainen, vaikka ssd-aseman keskinkertainen nopeus hieman verottaakin pisteitä.

Kannettavan muissa komponenteissa on sen sijaan parantamisen varaa. Näppäimistö antaa hieman periksi kirjoitettaessa, mikä voi olla häiritsevää ainakin ahkeralle kirjoittajalle. Ongelman huomaa etenkin keskimmäisillä näppäimillä. Näppäinten taustavalo on hyödyllinen lisäominaisuus, mutta valitettavasti valoa pilkottaa turhan paljon myös näppäinten ympärillä.

Laitteen kyljessä on sd-muistikortin­lukija ja micro-hdmi-liitäntä. Täysikokoinen hdmi-liitäntä olisi ollut parempi vaihtoehto, sillä tavanomainen hdmi-kaapeli kuuluu lähes joka television vakiovarustukseen. Lenovosta puuttuu myös type-c-mallin usb-liitäntä, joka löytyy nykyisin yhä useammista uusista tietokoneista. Uusi liitäntätyyppi on vähitellen yleistymässä erilaisissa oheislaitteissa perinteisen usb-liitännän rinnalla.

Täyden teräväpiirtolaadun näyttö on kuvanlaadultan hyvää tasoa. Näytön saa halutessaan käännettyä kokonaan näppäimistöosan taakse, jolloin laitetta voidaan käyttää taulutietokoneen tavoin kosketusnäytön avulla. Puolitoista­kiloinen tabletti vaatii tosin jo hieman käsivoimia, mutta toiminto voi silti olla joissakin tilanteissa varsin näppärä. Tietokone tunnistaa automaattisesti käyttötilan ja osaa myös kääntää näyttökuvan oikein päin asennon mukaan.

Lisätietoja Lenovo Yoga 710 -kannettavasta saa valmistajan sivuilta.

+ Tehokas suoritin
+ Toimii myös tablet-laitteena
– Joustava näppäimistö

Arvio

Lenovo Yoga 710 on tehokas kannettava, joka taittuu tarvittaessa helposti myös taulutietokoneeksi.

Ominaisuudet

Merkki
Lenovo
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel i7-7500U 2,7 GHz
Näytönohjain
Intel HD Graphics 620
Muisti
8 Gt
Tallennustila
256 Gt ssd
Näytön koko
14"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
2 x usb 3.1
Mitat
32,2 x 22,3 x 1,7 cm
Paino
1,6 kg
Kosketusnäyttö
On
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Home
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
2694 pistettä Passmark Performance Test -ohjelmalla