Lenovo Yoga 920

Lenovo Yoga 920

Tyylitietoisen kannettava tietokone.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Lenovo
9.3

Lenovo Yoga 920 ei ole selvästikään kannettava tietokone, jonka saattaa löytää kauppojen alennuslaareista. Yoga 920:n yksityiskohtiin on panostettu, jotta laite näyttäisi ylelliseltä ja houkuttelevalta.

Kannettavassa on esimerkiksi tavallisten saranoiden sijasta tyylikkäät rannekesaranat, jotka muistuttavat kellojen pienistä paloista koostuvia metallirannekkeita. Tämä ohut ja kevyt kannettava on suunnattu käyttäjille, jotka haluavat kuljettaa mukanaan näyttävää ja edustuskelpoista laitetta.

Kannettavan mukana tulee Lenovon Active Pen 2 -kynä, jonka avulla näyttöä voi käyttää muistivihkona. Tarkka kynä toimii erinomaisesti myös piirrosohjelmissa. Jos tarkkuus ei ole niin tärkeää, voi kosketusnäyttöä ohjata myös sormin.

Kosketusominaisuuden takia näyttö on kirkas, eli altis heijastuksille kirkkaassa valossa. Heijastuksia voi kuitenkin vähentää lisäämällä näytön kirkkautta. Muuten kuvanlaatu on erinomainen, kuva on terävä ja siinä on hyvä kontrasti. Erityisen hyvin näyttö toistaa mustaa.

Yoga 920:ssa on erittäin nopea ssd-asema. Nopeus johtuu varsinkin siitä, että asema käyttää PCIe-liitäntää, joka antaa lisävauhtia tiedonsiirrolle. Testaus osoitti, että Yoga 920:n ssd-asema on nopeampi kuin 99 prosenttia kiintolevyistä ja ssd-asemista, joita on testattu samalla testiohjelmalla. Nopeuden huomaa parhaiten Windowsin käynnistyksessä, joka kestää vain muutaman sekunnin.

Lenovo Yoga 920:n hyviin puoliin kuuluva ominaisuus, joka on vielä harvinainen kannettavissa tietokoneissa, on laitteen lataus usb-c-liitännän kautta. Tulevaisuudessa niin ympäristö kuin tietokoneen käyttäjät kiittävät, kun valmistajat ryhtyvät käyttämään usb-c-liitäntää virtaliitäntänä sen sijaan, että joka laitteelle on oma tietyntyyppinen virtalähde.

 

+ Erittäin nopea ssd-asema
+ Lataus usb-c-liitännän kautta
– Korkea hinta

 

Lisätietoja Lenovo Yoga 920 -kannettavasta saa valmistajan sivuilta.

Conclusion

Yoga 920 on edustuskelpoinen, usb-c-liitännän kautta ladattava kannettava tietokone, jossa on erittäin nopea ssd-asema. Hintankin on sen mukainen.

Ominaisuudet

Merkki
Lenovo
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i7, 8550U, 1,8 GHz
Näytönohjain
Intel UHD Graphics 620
Muisti
16 Gt
Tallennustila
512 Gt ssd
Näytön koko
13,9"
Näytön tarkkuus
3840 x 2160 px
Usb-portit
1 x usb 3.0, 2 x usb-c 3.1
Verkko
Wlan 802.11 a/c 2x2 WiFi, Bluetooth 4.1
Mitat
32,3 x 22,35 x 1,4 cm
Paino
1,37 kg
Akkukesto
10,8 t
Kosketusnäyttö
On
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Home 64-bit
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
2278,2