Lenovo Yoga Slim 15IIL05

Ohut mutta vankka kannettava sopii mukana kuljetettavaksi.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Lenovo
8.1

Lenovo Yoga Slim sopii hyvin työkannettavaksi. Laite on helppo ottaa mukaan tien päälle, ja se on rakennettu kestämään kovempaakin käsittelyä.

Vaikka Yoga Slim on ohut kannettava, siinä on vankkatekoinen alumiinirunko. Laite ei anna tippaakaan periksi, jos näyttöä tai näppäimistöä yrittää vääntää.

Kannettava toimii nopeasti, ja sen komponentit aina suorittimesta ssd-levyyn ja muistiin ovat verrattavissa pari sataa euroa kalliimpiin tietokoneisiin. Ssd-levy on lisäksi erittäin tilava, siinä on teratavun verran tallennustilaa tiedostoille. Ainoa asia, jossa Yoga Slim ei pärjää kovin hyvin, on 3d-grafiikan käsittely, sillä laitteessa ei ole erillistä näytönohjainta, vaan Intelin yhdysrakenteinen järjestelmäpiiri. Kyse ei siis ole mistään pelikoneesta.

Kaiuttimet on sijoitettu näppäimistön ja näytön välissä olevan rei’itetyn levyn alle. Kannettavassa on Dolby Atmos -kaiutinjärjestelmä, jonka pitäisi taata hyvä äänenlaatu. Ääntä kuunnellessa on kuitenkin vaikea huomata merkittävää eroa verrattuna muiden saman hintaluokan kannettavien tietokoneiden ääneen.

Kannettavan vasemmassa kyljessä on kaksi usb-c-porttia. Niistä toinen on tarkoitettu vain laitteen lataamiseen. Oikeassa kyljessä ei ole lainkaan usb-c-portteja. Se on harmi, sillä olisi kätevämpää, jos latausjohdon voisi yhdistää siihen kylkeen, joka on lähempänä pistorasiaa.

Näppäimistö kuuluu Yoga Slimin heikkoihin puoliin. Kannettavan ohuus määrittää myös näppäinten painallussyvyyttä, eikä näppäintuntuma ole kirjottaessa kovin hyvä. Se on kuitenkin plussaa, että näppäimistön oikealle puolelle on saatu mahtumaan hieman tiivistetty numeronäppäimistö.


+ Nopea

+ Hyvä rakenne

– Näppäimistö

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

 

Conclusion

Lenovo Yoga Slim on hyvin tehty kannettava tietokone. Melko suuresta näytöstä huolimatta laite on ohut ja kevyt.

Ominaisuudet

Merkki
Lenovo
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel i7-1065G7, 1,3 GHz
Näytönohjain
Intel Iris Plus Graphics
Muisti
16 Gt
Tallennustila
1 Tt ssd
Näytön koko
15,6"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
2 x USB-C (Thunderbolt + DisplayPort + virtalähde), 2 x USB 3.2 Gen 2
Liitännät
SD-kortinlukija
Verkko
Wi-Fi 6
Mitat
35,6 x 23 x 1,6 cm
Paino
1,9 kg
Akkukesto
Max 13 t
Kosketusnäyttö
Ei
Käyttöjärjestelmä
Windows 10
CPU Mark
9895
2D Mark
425
3D Mark
2450
Memory Mark
2508
Disk Mark
19973
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
3540