Webkameraet har en infrarød sensor, så det også kan bruges til at logge på Windows med ansigtsgenkendelse.

Lenovo Yoga Slim 7 Carbon 13IAP7

Yoga Slim 7 Carbon painaa alle kilon ja on erittäin ohut. Porteista on jouduttu tinkimään solakkuuden nimissä.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Lenovo
8.5

Yoga Slim 7 Carbon on nimensä veroinen, sillä se on ohut (slim) ja valmistettu hiilikuidusta (carbon) ja magnesiumista.

Ohut malli ja kevyet materiaalit tekevät tietokoneesta erittäin kevyen. Itse asiassa se painaa vain hieman alle kilon. Samalla se on tosin niin ohut, että tietokoneen kylkeen mahtuu vain niukasti portteja. Käyttäjän on tyydyttävä yhteen USB-C-porttiin kummallakin puolella, ja toinen niistä tarvitaan virtakaapelille. Tietokoneen mukana toimitetaan myös pieni sovitin, joka laajentaa USB-portin pariksi näyttölähdöksi ja kuulokeliitännäksi.

Toisella puolella on pieni kytkin, jolla webkameran voi panna päälle ja ottaa pois päältä, jos yksityisyys tietokoneen edessä huolettaa. Webkamera on edistyksellinen, ja sitä voidaan käyttää myös Windows Hellon kanssa. Kunhan kameran antaa kuvata kasvoja muutaman sekunnin ajan Windowsin asetusvaiheessa, tietokoneelle voi seuraavilla kerroilla kirjautua nopeasti vain istumalla kameran linssin eteen.

Näppäimistössä on hyvä valaistus, ja kirjaimet näkee lukea ongelmitta kaikissa valaistusolosuhteissa. Painikkeet reagoivat jo hyvin kevyeen hipaisuun. Tämä ei takaa parasta kirjoituskokemusta, mutta toisaalta ohuet näppäimet auttavat pitämään tietokoneen tyylikkäänä. Ohjelmia pyörittää nopea Intel-prosessori, ja tietokoneen suorituskyky on sen ja hyvän SSD-aseman ansiosta yleisesti ottaen erinomainen.

Näytön kuvasuhde on 16:10. Käytännössä tämä tarkoittaa, että esimerkiksi Netflix-elokuvien ylä- ja alareunoissa on siedettävä mustaa palkkia. Toisaalta suurempi kuvasuhde soveltuu verkkosivustojen ja tekstiasiakirjojen esittämiseen paremmin kuin yleisempi 16:9-muoto.

Näyttö on kosketusherkkä ja sen käyttö on sujuvaa, mutta se antaa jonkin verran periksi sormien painon alla. On hieman yllättävää, että näyttöä ei ole suunniteltu taitettavaksi tietokoneen taakse. Voisi olettaa, että näin ohuen ja kevyen tietokoneen pystyisi muuttamaan tabletiksi, varsinkin kun siinä on vielä hieno kosketusnäyttökin. Valitettavasti näyttöä voi taittaa taaksepäin vain 180 astetta eli niin, että näyttö ja näppäimistö makaavat tasaisesti pöydällä.


+ Uskomattoman kevyt

+ Nopea prosessori

– Näyttö avautuu vain 180 astetta

Conclusion

Yoga Slim 7 Carbon painaa alle kilon ja on erittäin ohut. Porteista on jouduttu tinkimään solakkuuden nimissä.

Ominaisuudet

Merkki
Lenovo
Suoritin
Intel Core i7-1260P, 2,1 GHz
Näytönohjain
Intel Iris Xe Graphics G7 96EUs
Muisti
16 Gt
Tallennustila
1 TB SSD
Näytön koko
13,3"
Näytön tarkkuus
2560 x 1600 pixels
Liitännät
2 x USB-C
Paino
986 g
Käyttöjärjestelmä
Windows 11 Home
CPU Mark
18129
2D Mark
376
3D Mark
2893
Memory Mark
2716
Disk Mark
25295
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
3715