En lille grøn LED-lampe lyser op på siden, når du har slukket for kameraet.

Medion Erazer Laptop E15443 – MD 62621

Erazer E15443 on hintaansa nähden melko hyvä toimistotietokone, mutta sen suorituskyky ei ole kummoinen.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Medion
8.1

Medion Erazer Laptop E15443 on varsin varmasti toimiva Windows-tietokone, joka soveltuu parhaiten toimistotyöhön kotitoimistoon.

Mukavan kokoinen 15,6-tuumainen näyttö ei  heijasta pahasti valoa, ja tietokone on rakennettu melko vankkaan muovikoteloon.

Mittaustemme mukaan tietokoneen sisäisten komponenttien suorituskyky on keskinkertainen. Vaikka prosessorina on melko tehokas Intelin malli, hieman hidas SSD-levy heikentää kokonaisvaikutelmaa, ja suurten tiedostojen lukeminen on hidasta. Tietokone sopii parhaiten jokapäiväiseen toimistotyöhön Windowsilla.

Erazer E15443:ssa on mukava valikoima liitäntämahdollisuuksia. USB-portteja on kiitettävästi neljä, ja lisäksi käytettävissä on microSD-kortinlukija ja HDMI-portti ulkoista näyttöä varten. Mukaan on saatu mahtumaan jopa Kensington-lukkoporttipaikka, jonka avulla tietokoneen voi  halutessaan suojata varkauksilta ainakin väliaikaisesti ketjulukolla.

Olisi voinut kuvitella, että Erazer-tietokoneessa olisi käytetty jotakin emoyhtiö Lenovon hyvistä näppäimistöistä. E15443:n näppäinten liikerata ei ole suuri, eli niitä ei voi painaa kovinkaan paljoa. Näppäimistöllä on vaikea kirjoittaa nopeasti. Toisaalta se, että tietokoneen kirjainnäppäimistön oikealla puolella on numeronäppäimistö, on suuri etu. ­Excelissä on vain niin paljon helpompi kirjoittaa pitkiä numerosarjoja, kun näppäimet on sijoitettu kuten laskimessa.

Voisi olla kätevämpikin

Kannettavan tietokoneen virtalähteessä on yleensä kaksi johtoa: kiinteä johto tietokoneeseen ja pitkä, vaihdettavissa oleva johto pistorasiaan. ­Medion-tietokoneen virtajohto on puolestaan asennettu suoraan virtalähteeseen, eikä kiinteästi kiinnitettyä johtoa voi vaihtaa. Lisäksi virtajohdon voi liittää vain tietokoneen toiselle puolelle, ja jos virtapistoke on vastakkaisella puolella, käytettävissä on vain 94 senttimetriä johtoa. Muutaman kerran jouduimme tilanteisiin, joissa johto ulottui juuri ja juuri pöydän reunan yli lattialle, joten meidän oli istuttava lattialla, jotta johto ylettyi pistorasiaan. Lopulta aloimme käyttää tietokoneen kanssa jatkojohtoa, mutta olisi ollut mukavaa, ettei pistorasiaan liittämiseen olisi tarvinnut erillistä jatkojohtoa.

Näytön yläpuolella on kunnollinen verkkokamera, ja voit varmistaa yksityisyytesi kytkemällä sen pois päältä tietokoneen sivussa olevalla kytkimellä. Näytölle ei tule mitään ilmoituksia kameran kytkeytymisestä pois päältä, joten sinun on oltava varovainen, ettet kytke sitä vahingossa pois käytöstä. Jonkinlainen käytännöllinen ja selvästi näkyvä fyysinen läppä kameran linssin edessä olisi luultavasti ollut parempi ratkaisu.


+ Suuri näyttö

+ Numeronäppäimistö

– Suorituskyky on keskinkertainen

Conclusion

Erazer E15443 on hintaansa nähden melko hyvä toimistotietokone, mutta sen suorituskyky ei ole kummoinen.

Ominaisuudet

Merkki
Medion
Suoritin
Intel Core Ultra 5 125H
Näytönohjain
Intel Arc Graphics
Muisti
16 Gt
Tallennustila
512 Gt SSD
Näytön koko
15,6"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 pixels
Usb-portit
2 x USB-A 3.2 Gen 1, 1 x USB-C 3.2 Gen 1, 1x USB-A 2.0
Liitännät
HDMI, 3.5 mm, microSD
Verkko
Wi-Fi 6
Mitat
35,9 x 24 x 2,1 cm
Paino
1,9 kg
Käyttöjärjestelmä
Windows 11 Home
CPU Mark
19978
2D Mark
696
3D Mark
5147
Memory Mark
2570
Disk Mark
3824
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
3382