Microsoft Surface Book 2

Microsoft on tehnyt tyylikkään kannettavan tietokoneen, joka toimii odotettua hitaammin.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Microsoft
7.9

Microsoftin Surface Book 2 on todella vankkaa tekoa oleva kannettava tietokone. Vaikka kannettava on ohut, se ei anna yhtään periksi, kun koteloa yrittää vääntää.

Kannettavan ulkoasu vaikuttaa huolella harkitulta. Erityisesti sarana ja mekanismi, jonka avulla näytön ja näppäimistön saa irrotettua toisistaan, ovat vaikuttavat. Sarana näyttää lähes kellon rannekkeelta sivusta katsottuna. Jos näyttöä haluaa käyttää tablet-tilassa, pitää näppäimistön näppäintä painaa sekunnin ajan. Sen jälkeen kuuluu pieni napsahdus ja näytön voi irrottaa näppäimistöstä. Ratkaisu on sangen tyylikäs verrattuna muihin 2-in-1-kannettaviin, joissa osat pitää itse vetää irti toisistaan.

Surface Book 2 vaihtaa automaattisesti tablet-tilan ja Windows 10:n työpöytätilan välillä, riippuen siitä, ovatko näyttö ja näppäimistö erillään vain kiinni toisissaan.

Toinen näppärä yksityiskohta on latausliitin, jota ei työnnetä tietokoneeseen. Liittimessä on sen sijaan pieni pitkulainen magneetti, joka kiinnittyy itse tietokoneen kylkeen ja käynnistää lataamisen. Magneettiliitäntä estää liitäntää rikkoutumasta, jos joku sattuisi kompastumaan johtoon.

Surface Book 2:n suorituskyky ei täysin vastaa laitteen hintaa. Suoritin ei ole kaikkein tehokkainta mallia, mikä näkyy nopeusmittauksissa. Laitteen komponenteista ainoastaan erittäin nopea ssd-levy erottuu edukseen. Kyseessä onkin kannettava tietokone, joka ostetaan ulkonäön ja rakenteen vuoksi – ei nopeuden vuoksi.

Näytössä on hyvä kuva, ja näyttöä on miellyttävä käyttää erittäin suurena tablet-laitteena. Surface Book 2 on pätevä laite tavallisten toimisto-ohjelmien pyörittämiseen ja netissä surffailuun. Sitä vaativampiin tehtäviin laite on liian hidas.

 

+ Hieno kotelo
+ Toimii hyvin tablet-laitteena
– Liian hidas hintaansa nähden

 

Katso päivän hinta Microsoft Surface Book 2 -kannettavalle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

Conclusion

Surface Book 2 on näyttävä ja hyvistä materiaaleista tehty kannettava tietokone, jonka suorituskyky ei kuitenkaan vastaa hintaa.

Ominaisuudet

Merkki
Microsoft
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i5-7300U
Näytönohjain
Intel HD Graphics 620
Muisti
8 Gt
Tallennustila
256 Gt SSD
Näytön koko
13,5"
Näytön tarkkuus
3000 x 2000 px
Usb-portit
1 x USB-C, 2 x USB-A 3.1
Verkko
802.11ac
Mitat
31,2 x 23,2 x 2,3 cm
Paino
1,5 kg
Akkukesto
17 t
Kosketusnäyttö
On
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Pro
CPU Mark
2888,5
2D Mark
325,2
3D Mark
681,5
Memory Mark
1356,1
Disk Mark
5031,5
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
1689,1