Microsoft Surface Laptop 4

Surface Laptop 4:n erinomainen näyttö ja nopea prosessori tekee työskentelystä helppoa.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Microsoft
9.0

Kirjoitatko paljon tietokoneella? Tai oletko lähes koko ajan tietokoneen ääressä internetselain auki? Siinä tapauksessa Microsoft Surface Laptop 4 voisi sopia sinulle.

Toimistotöitä ajatellen tämän tietokoneen näyttö on erinomainen. Kuva on laadultaan uskomattoman hyvä, terävä ja kirkas. Formaatti ei ole televisioista ja useimmista tietokonenäytöistä tuttu 16:9, vaan tavallista korkeampi 3:2. Se sopii paremmin tekstiasiakirjoille, pitkille verkkosivuille sekä muille kapeille ja korkeille katseltaville. Elokuvien katseluun, pelien pelaamiseen ja muulle leveälle sisällölle näyttö ei sovellu aivan yhtä hyvin.

Toinen testissämme olleen Surface Laptop 4 -version suuri etu on nopea suoritin, joka kuuluu Intelin kilpailijan AMD:n parhaimpiin. Laadukas näyttö ja laadukas suoritin nostavat valitettavasti myös tietokoneen hinnan korkeuksiin.

Liitäntävalikoima on puolestaan niukahko: yhdelle puolelle liitetään virtajohto, ja toisella puolella on vain USB-portti, USB-C-portti ja kuuloke-liitäntä. Laturi vie jonkin verran tilaa. Se on kapea ja pitkulainen, ja se yhdistetään pienellä paikalleen napsahtavalla magneetilla. Jos joku kompastuu kaapeliin, pistoke ponnahtaa irti. Tämä älykäs yksityiskohta varmistaa, ettei kaapeli tai tietokone vaurioidu.

Virtapainike on piilossa

Muotoilu on minimalistista. Kaikki on mahdollisimman yksinkertaista ja tyylipuhdasta. Tässä tietokoneessa ei ole sormenjälkitunnistinta eikä näkyviä kaiuttimia. Jopa virtapainike on piilotettu. Se sijaitsee näppäimistön ylärivillä muiden näppäinten välissä. Onneksi siinä on pieni kohouma, jonka avulla oikean painikkeen löytää hämärässäkin.

Näppäimistö ei kuulu markkinoiden laadukkaimpiin, mutta sellaista ei näin ohuelta kannettavalta tietokoneelta oikein voi odottaakaan. Toisaalta tietokoneessa on suuri ja nopeasti reagoiva kosketuslevy, ja kosketusherkkää näyttöä voi käyttää myös sormilla.

Surface Laptop 4 on suorittimen tehokkuuteen nähden huomattavan hiljainen. Ääni ei häiritse ollenkaan tietokoneella työskenneltäessä.

Tämä Microsoftilta testattavaksi lainattu malli on hintava, mutta Surface Laptop 4 on saatavana myös edullisempina versioina. Jos valitset 13,5 tuuman näytön ja hitaamman suorittimen, hinta on 1 169 euroa.


+ Erittäin hieno näyttö

+ Todella nopea suoritin

– Vähän liitäntöjä

Conclusion

Surface Laptop 4:n erinomainen näyttö ja nopea prosessori tekee työskentelystä helppoa.

Ominaisuudet

Merkki
Microsoft
Tyyppi
Kanettava tietokone
Suoritin
AMD Ryzen 7 Surface Edition, 2.00 GHz
Näytönohjain
AMD Radeon Graphics
Muisti
16 Gt
Tallennustila
512 Gt SSD
Näytön koko
15"
Näytön tarkkuus
2496 x 1664 px
Usb-portit
3:2
Verkko
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0
Mitat
34 x 24,4 x 1,45 cm
Paino
1,54 kg
Kosketusnäyttö
Kyllä
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Home
CPU Mark
18050
2D Mark
628
3D Mark
2547
Memory Mark
2255
Disk Mark
15313
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
4598