Skærmen kan ikke slås meget længere op end her.

Microsoft Surface Laptop 5

Microsoft Surface Laptop 5 on houkutteleva kannettava tietokone, jonka suorituskyky ei täysin vastaa hintaa.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Microsoft
8.8

Surface Laptop 5 on sellainen tyylikäs tietokone, jonka ottaa mielellään esiin julkisella paikalla. Tietokoneen kansi ja pohja ovat harjattua alumiinia, ja sekä liitoskohdat että saranat ovat erittäin tukevat.

Sisäänrakennettu Windows Hello -toiminto toivottaa käyttäjän tervetulleeksi. Se tunnistaa kasvot nopeasti ja kirjaa sisään Windowsiin hyvän webkameran avulla.

Surface Laptop 5 selviää tavallisista toimistotehtävistä ongelmitta, mutta sen suorituskyky ei ole aivan hintalapun osoittamalla tasolla. Siinä ei ole erillistä näytönohjainta, eikä se sovellu kovin hyvin pelaamiseen tai vaativaan videoeditointiin. Elokuvia katsoessa, internetissä surffatessa ja laskentataulukkoa työstäessä kone toimi kuitenkin moitteetta.

Tämä teksti kirjoitettiin Surface Laptop 5:n näppäimistöllä, ja työ sujui hieman hitaammin kuin tavallisella mekaanisella näppäimistöllä. Näppäimet painuvat alaspäin vain aavistuksen verran ja toimivat siksi parhaiten ensisijaisesti etusormilla paukutellessa. Kymmensormijärjestelmää käyttäessä tuntuma ei ole kovin hyvä. Näppäimet on valaistu alhaalta päin valkoisella valolla, ja siitä on apua, jos näppäimiä haluaa katsoa kirjoittamisen aikana.

Tietokonetta voi käyttää myös kosketusnäytön avulla. Se toimii täydellisesti, koska näyttö reagoi sormen liikkeisiin lähes välittömästi. Harmi vain, ettei näyttöä voi kääntää kokonaan taakse ja tietokonetta käyttää kuin tablettia. Kosketuslevy on suuri ja toimii hyvin. Levy reagoi kuin tavallinen hiiren painike lukuun ottamatta oikeaa alakulmaa, jonka painaminen tarkoittaa samaa kuin hiiren kakkospainikkeen napsautus.

Microsoft mainostaa Surface Laptop 5:n mikrofoneja erityisen hyvinä, mutta me emme huomanneet äänen kuuluvan niistä yhtään tavallista paremmin, kun käytimme niitä videopuhelussa Google Meetissä.

Käytimme Surface Laptop 5 -tietokonetta akkuvirralla lähes puolentoista työpäivän ajan. Se on melko hyvä saavutus tietokoneelta, jonka ohuen kotelon sisällä ei voi olla tilaa suurelle akulle. Kotelon paksuus rajoittaa myös liitäntöjen määrää. Tarjolla on vanhanaikainen USB-A-portti, Thunderbolt 4:llä varustettu USB-C-portti supernopeaa tiedostonsiirtoa varten ja kuulokeliitäntä. Siinä kaikki. Tietokoneen oikealla puolella on vain Microsoftin hyvä magneettinen latausliitäntä.


+ Hyvä kosketusnäyttö

+ Pitkä akkukesto

– Teho ei vastaa hintaa

Conclusion

Microsoft Surface Laptop 5 on houkutteleva kannettava tietokone, jonka suorituskyky ei täysin vastaa hintaa.

Ominaisuudet

Merkki
Microsoft
Tyyppi
Laptop
Suoritin
Intel Core i7-1255U
Näytönohjain
Intel Iris Xe Graphics
Muisti
8 Gt
Tallennustila
256 Gt SSD
Näytön koko
15"
Näytön tarkkuus
2496 x 1664 pixels
Usb-portit
1x USB-A, 1 x USB-C
Verkko
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1
Käyttöjärjestelmä
Windows 11 Home
CPU Mark
15231
2D Mark
317
3D Mark
2696
Memory Mark
1437
Disk Mark
19187
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
2889