Den berøringsfølsomme skærm inviterer til at bruge pc'en som en tablet, så det er lidt synd, at skærmen ikke kan vippes meget længere bagover end her.

Microsoft Surface Laptop Go 2

Surface Laptop Go 2 on vankkarakenteinen ja tyylikäs kannettava tietokone, mutta sen sisus ei ole samaa tasoa ulkokuoren kanssa.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Microsoft
8.5

Microsoft Surface Laptop Go 2 ei todellakaan ole markkinoiden nopein tietokone, mutta rakenteeltaan se on erittäin tukeva. Sekä ylä- että alapinta ovat komeaa alumiinia. Kone tuntuu kestävältä ja hyvin tehdyltä, ja laadukas vaikutelma säilyy, kun tietokone avataan ja käynnistetään.

Näyttö on tyylikäs ja erittäin kirkas, ja tietokonetta voi käyttää myös koskettamalla näyttöä sormilla. Tämäntyyppisen tietokoneen voi yleensä muuntaa tabletiksi taittamalla näytön kokonaan näppäimistön taakse, mutta Surface Laptop Go 2 -tietokoneen näyttö taipuu valitettavasti vain noin 135 asteen kulmaan.

Kosketusnäyttöä käyttäessä voi havaita hieman viivettä esimerkiksi silloin, kun verkkosivustoja vieritetään ylös tai alas. Käyttökokemus ei siis ole yhtä sujuva kuin nopealla älypuhelimella. Surface Laptop Go 2 ei yleisesti ottaen pysy täysin mukana muiden saman hintaluokan kannettavien tietokoneiden vauhdissa. Testeissämme kilpailijoista jäivät jälkeen sekä prosessori että muistin nopeus, eikä tallennustilakaan tehnyt vaikutusta. Hinnassa on siis selvästi hieman ylimääräistä laadukkaan rakenteen ja tunnetun merkin vuoksi. Virtapainike on osa näppäimistöä, ja samassa painikkeessa on myös sormenjälkitunnistin. Pidimme siitä, ettei painike ole aivan näppäimistön kulmassa, vaan Delete-näppäimen vieressä. Koska aktivoidun sormenjälkilukijan valo näkyy kirkkaana, se löytyy helposti – jopa pimeässä. Tunnistin rekisteröi sormenjäljen nopeasti ja kirjaa käyttäjän Windowsiin.

Fn-näppäin toimii samalla tavalla kuin Caps Lock -näppäin eli se pysyy painamisen jälkeen aktivoituna niin kauan, että sitä painetaan uudelleen. Sen avulla voi valita, käytetäänkö ylärivin näppäimiä tavallisina F1–F12-toimintonäppäiminä vai esimerkiksi tietokoneen ääniasetusten hallitsemiseen.

Surface Laptop Go 2 on pieni tietokone, jonka näytön koko on vain 12,4 tuumaa. Lisäksi se on ohut, ja sen porttien määrä on melko rajallinen. Itse asiassa yhdellä puolella on vain pari USB-porttia ja kuulokeliitäntä. Toisella puolella on pelkästään pitkä ja ohut latausliitäntä. Latauskaapelin päässä on magneetti, joten sen kiinnittäminen ja irrottaminen on erittäin helppoa.

Surface Laptop Go 2 on todella hiljainen jopa silloin, kun sen tuuletin käy täydellä nopeudella. Suurimman osan ajasta tietokoneesta ei kuulu lainkaan ääntä.

Microsoftin kannettavasta on saatavana useita eri kokoonpanoja, ja sen voi saada jopa 40 prosenttia
KotiMikrossa testattua ja tässä esiteltyä mallia edullisemmin, jos muun muassa pienempi muisti ja heikompi suoritin eivät haittaa.


+ Magneettinen latausliitäntä

+ Mainio näyttö

– Ei kovin nopea

Conclusion

Surface Laptop Go 2 on vankkarakenteinen ja tyylikäs kannettava tietokone, mutta sen sisus ei ole samaa tasoa ulkokuoren kanssa.

Ominaisuudet

Merkki
Microsoft
Suoritin
Intel Core i5-1135G7, 2.4 GHz
Näytönohjain
Intel Iris Xe Graphics
Näytön koko
12,4"
Näytön tarkkuus
1536 x 1024 pixels
Usb-portit
1 x USB-C, 1 x USB 3.2
Verkko
Wi-Fi 6
Mitat
27,8 x 20,6 x 1,6 cm
Paino
1,13 kg
Käyttöjärjestelmä
Windows 11 Home 64-bit
CPU Mark
9622
2D Mark
298
3D Mark
2350
Memory Mark
2257
Disk Mark
12227
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
2802