Skærmens dobbelthængsel fungerer virkelig godt.

Microsoft Surface Laptop Studio

Microsoft Surface Laptop Studion muotoilusta joutuu maksamaan ylimääräistä, sillä ­suorituskyky ei täysin vastaa korkeaa hintaa.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Microsoft
8.5

Microsoft Surface Laptop Studio on kannettava tietokone, joka huokuu laatua ja huomioituja yksityiskohtia, mutta joudut myös maksamaan tästä nautinnosta hyvän hinnan.

Vaikka tietokone on nopea, sen suorituskyky ei vastaa täysin korkeaa hintaa: Prosessori on erinomainen, mutta sekä näytönohjain että SSD toimivat huonommin kuin mitä olemme nähneet halvemmissa koneissa.

Kotelo on suunniteltu tyylikkäästi puhdaslinjaiseksi, ja ainoa asia, joka todella erottuu edukseen, on näyttö. 

Sen lisäksi, että kosketusnäyttö tarjoaa upean kuvan, se on asennettu lähes nerokkaaseen saranaan, joten näyttöä voidaan kallistaa kahdella akselilla. Voit asettaa näytön näppäimistön päälle niin, että tietokone muuttuu Windows-tabletiksi, tai työntää näytön alareunan näppäimistön päälle, jolloin näyttö on täydellisessä kulmassa elokuvan tai esityksen katseluun. Voit tarvittaessa jopa kallistaa näyttöä ylöspäin, jotta se on muutaman senttimetrin verran kohtisuorassa näppäimistöön nähden.

Tietokoneen suurimpana ongelmana on porttien hyvin niukka tarjonta.
USB-C­-portteja on vain kaksi – ei siis ­HDMI:tä ulkoista näyttöä varten tai USB-A-porttia esimerkiksi hiirelle. Jos siis käytät laitteita, joita ei voi liittää USB-C:n kautta, sinun on kannettava mukanasi sovitinta laitteiden liittämistä varten.

Käytimme tietokonetta pelkällä akulla koko työpäivän ajan, ja virtaa oli jäljellä vielä muutamaksi tunniksi seuraavana päivänä. Lataus tapahtuu kiinnittämällä laturin liitin näppärällä magneettimekanismilla, joka irtoaa itsestään, jos sinä tai joku muu kompastuu johtoon.

Kirjaudu kasvojentunnistuksella 

Surface Laptop Studiossa on web-kamera, jossa on Windows Hello -toiminnon käyttämiseen tarvittava erikoistekniikka. Tämä on niitä ominaisuuksia, joita tottuu nopeasti käyttämään päivittäin. Kun käynnistät tietokoneen, se tunnistaa kasvosi välittömästi, ja Windows on käytettävissäsi muutamassa sekunnissa.

Testasimme tietokonetta yhdessä Microsoft Slim Pen 2:n kanssa. Kynällä voi kirjoittaa näytölle, ja koska siinä on sisäänrakennettu tärinäominaisuus, sen voi asettaa tuntumaan aivan oikealta kynältä, kun sitä liikuttaa näytöllä. Emme edes tienneet tarvitsevamme tätä ominaisuutta, mutta se antaa uskomattoman tuntuman siitä, milloin kynän raapustukset näkyvät näytöllä sen sijaan, että kynä vain liukuisi sulavasti näytön pinnalla.


+ Kätevä näyttösarana

+ Nopea prosessori

– Vähän liitäntöjä

Conclusion

Microsoft Surface Laptop Studion muotoilusta joutuu maksamaan ylimääräistä, sillä ­suorituskyky ei täysin vastaa korkeaa hintaa.

Ominaisuudet

Merkki
Microsoft
Suoritin
Intel Core i7-11370H, 3,3 GHz
Näytönohjain
NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti
Muisti
16 Gt
Tallennustila
512 GB SSD
Näytön koko
14,4"
Näytön tarkkuus
2400 x 1600 pixels
Usb-portit
2 x USB-C
Verkko
Wi-Fi 6
Mitat
32,33 x 22,83 x 1,89 cm
Paino
1,8 kg
Käyttöjärjestelmä
Windows 11
CPU Mark
11213
2D Mark
301
3D Mark
6574
Memory Mark
2476
Disk Mark
15565
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
3130