Microsoft Surface Pro 4

Tablet ja kannettava yhdessä

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Microsoft
7.6

Microsoft Surface Pro 4 on ensisijaisesti tavanomaista tehokkaampi tab­let-laite, jonka voi tarvittaessa muuttaa perinteiseksi kannettavaksi erillisen Type Cover -näppäimistökannen avulla. Näppäimistön hinta on erikseen hankittuna 159 euroa.

Kahden laitteen toiminnot yhdistävällä kokoonpanolla on omat etunsa, mutta mukana seuraa myös joitakin haittapuolia. Miinuksiin kuuluu esimerkiksi näppäimistö, jonka käyttötuntuma on selvästi huonompi kuin tavanomaisessa kannettavassa. Näppäinten painallusta on vaikea huomata, ja kirjoittaminen sujuukin laitteella verraten hitaasti.

Surface Pron tärkeimpiä vahvuuksia on puolestaan erinomainen näyttö. Tarkkapiirtoinen paneeli toimii moitteettomasti kosketusohjauksella joko sormin tai mukana tulevalla kynällä, jonka avulla voi myös kirjoittaa muistiinpanoja suoraan näytölle. Näytön takana on tukijalka, jonka varaan tabletin saa tarvittaessa asetettua.

Kannettavan johtoon kompuroinut käyttäjä osaa arvostaa Surface Pron virtaliittimen magneettista kiinnitystä. Virtajohto napsahtaa helposti paikoilleen laitteen reunaan ja myös johdon irrottaminen sujuu yhtä vaivattomasti. Johtoon kompastumisesta ei seuraa katastrofia, sillä laite jää pöydälle ja vain johto putoaa lattialle. Varomaton irrottaminen ei vahingoita myöskään laitteen virtaliitäntää.

Liitäntävalikoima on varsin rajal­linen. Laitteessa on vain yksi usb 3.0 -liitäntä, joten useampia oheislaitteita tarvitsevan on hankittava lisävarusteeksi moniporttinen usb-keskitin.

Surfacen suorituskyky on tyydyttävää tasoa. Laite jäi kokonaistuloksissa KotiMikron numerossa 13/2017 olleen vertailun viimeiseksi, mutta erot viiden testikannettavan välillä olivat varsin pieniä. Ostopäätöstä tehdessä kannattaa huomioida omat käyttötarpeet. Jos tehokkaalle taulutietokoneelle ei ole tarvetta, voi paremmalla näppäimistöllä ja monipuolisemmilla liitännöillä varustettu perinteinen kannettava olla suositeltavampi vaihtoehto.

Lisätietoja Microsoft Surface Pro 4 -kannettavasta saa valmistajan sivuilta.

+ Magneettinen virtajohdon liitin
+ Mukana kätevä kynä
– Rajalliset liitännät

Conclusion

Microsoft Surface Pro 4 sopii tablet-laitteen ja kannettavan tietokoneen yhdistelmää tarvitsevalle käyttäjälle.

Ominaisuudet

Merkki
Microsoft
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i5-6300U
Näytönohjain
Intel Graphics 520
Muisti
4 Gt
Tallennustila
128 Gt SDD
Näytön koko
12,3"
Näytön tarkkuus
2732 x 1824 pikseliä
Usb-portit
1 x USB 3.0
Liitännät
Mini Displayport
Mitat
29,2 x 20,1 x 0,8 cm
Paino
1,1 kg
Kosketusnäyttö
On
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Pro
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
2275,2