Microsoft Surface Pro

Surface Pro on suorituskykyinen ja hyvällä akkukestolla varustettu tablet, joka on parhaimmillaan kannettavana tietokoneena.

tekijä Testinurkka #Tietokone #Microsoft
8.9

Vastaavasti kuten Applen kymmenen vuotta sitten julkaisemaa iPhonea pidetään kaikkien älypuhelinten äitinä, monien mielestä Microsoftin Surface-perhe muodostaa vertailuperustan tehotableteille, jota toimivat myös kannettavina tietokoneina.

Uusin tulokas Surface-mallistossa on Surface Pro, josta on saatavana kuusi Intel Core -suorittimilla varustettua kokoonpanoa, joista tehokkaimmassa on i7, 16 Gt:n muisti ja teratavun tallennustila.

Surface Pro tuntuu heti ammattilaisen työkalulta, kun siihen tarttuu. Pyöristetyt kulmat, sivuun sijoitetut tyylikkäät tuuletusaukot ja hopeanvärinen takapaneeli luovat hienostuneen leiman.

Jalusta käännetään takaa esiin, kun Surface Prota käytetään kannettavana tietokoneena. Jalusta myös taipuu niin pitkälle, että Surfacen saa lähes pöydän tasaan, kun laitetta käyttää lisävarusteena saatavalla noin 115 euron hintaisella Surface-kynällä.

Taulutietokoneena Surface toimii, kun jalusta käännetään kokonaan sisään. Mekanismi toimi moitteetta koko kuukauden jona Surface Prota testattiin.

Tehokkaat komponentit

Testimalli oli varustettu Inte Core i7 -suorittimella. Saatavana on myös i5- ja m3-suorittimilla varustetut mallit. Niissä ei ole tuuletinta i7-mallin tavoin, joten ne ovat myös äänettömiä.

Intel Core i7 -suorittimella varustetun mallin melutaso nousi jonkin verran, kun laitetta kuormitettiin, mutta tuulettimen ääni oli silti selvästi heikompi kuin perinteisessä kannettavassa. Lisäksi akkukestoksi saatiin 13,5 tuntia, kun laitteesta ei puristettu kaikki bittejä irti.

Surface Pron 12,3-tuumainen kosketusnäyttö on kirkas, ajoittain jopa turhankin kirkas. Ääni on yllättävän hyvä näin ohuelle laitteelle, jonka kaiuttimet ovat lähes huomaamattomat aukot näytön molemmin puolin.

Enemmän kannettava kuin taulutietokone

Surface Pro toimii erinomaisesti kannettavana tietokoneena, mutta tablet-laitteena vain keskinkertaisesti. Syynä tähän on Windows 10 ja Windows-kauppa.

Windows 10 ei tablet-tilassakaan ole samanlainen kuin taulutietokoneen käyttöjärjestelmä. Lisäksi Windows-kaupan sovellusvalikoima on edelleen vaatimaton verrattuna Applen App Storeen saati Googlen Play-kauppaan.

+ Suorituskyky
+ Akkukesto
– Hinta
– Type Cover -näppäimistö ja Surface-kynä lisävarusteita

Lisätietoja Surface Pro -kokoonpanoista ja hinnoista on Microsoftin sivuilla.

Conclusion

Microsoft Surface Pro on tehokas taulutietokone käyttäjälle, joka tarvitsee kannettavan tietokoneen ominaisuuksia.

Ominaisuudet

Merkki
Microsoft
Tyyppi
taulutietokone, kannettava
Suoritin
Intel Core i7
Näytönohjain
Intel Iris Plus Graphics 640
Muisti
8 Gt
Tallennustila
256 Gt
Näytön koko
12,3" PixelSense
Näytön tarkkuus
2736 x 1824 (3:2)
Usb-portit
USB 3.0
Liitännät
microSDXC-muistikortinlukija, 3,5 mm ääniliitäntä, Mini DisplayPort
Verkko
802.11ac, Bluetooth 4.1
Mitat
29,2 x 20,1 x 0,8 cm
Paino
784 g
Akkukesto
13,5 t
Kosketusnäyttö
On
Käyttöjärjestelmä
Windows 10