Farven i hver enkelt tast kan styres separat.

MSI Alpha 15 A3DDK-013NE

Tehokas kannettava pöytäkoneen korvaajaksi.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #MSI
8.4

Jykevä teollinen muotoilu ja monet visuaaliset yksityiskohdat saavat MSI:n kannettavan tietokoneen näyttämään hintaansa paljon kalliimmalta laitteelta. Hintaan nähden kyseessä on erittäin nopea tietokone.

Sivusta katsottuna MSI Alpha 15 näyttää lähes kolmikulmaiselta. Takaosa on etuosaa paljon paksumpi, mikä johtuu ensisijaisesti tehokkaasta jäähdytysjärjestelmästä, joka on myös kannettavan ainoa varsinainen heikkous. Suurten jäähdytyssäleikköjen takana ovat kookkaat ja äänekkäät tuulettimet, jotka hönkivät kuumaa ilmaa. Kannettavan voi laittaa ekomoodiin mukana tulevalla säätöohjelmalla, mutta yleensä sitä haluaa täyden suorituskyvyn, minkä seurauksena on sitten korkea melutaso.

Alpha tarjoaa hintaansa nähden hyvän suorituskyvyn. Laite sopii kaikkeen käyttöön, ja kokoonpanossa on myös erinomainen pelikäyttöön soveltuva näytönohjain. AMD:n Ryzen-suoritin on suunnilleen yhtä nopea kuin Intelin tyypillinen i5-suoritin, eli nyt puhutaan hyvästä keskitasosta.

Puolipimeässä istuville käyttäjille MSI:n Alphalla on pari ässää hihassaan: Punaisella merkkivalolla varustetut usb-liitännät, jollaisia saisi olla muissakin tietokoneissa, ja hyvä näppäimistö, jossa on valaistus erikseen kullekin näppäimelle. Tämän ansiosta näppäimistöön voi luoda tyylikkäitä valokuvioita, tai mikä on vieläkin fiksumpaa, tietylle ohjelmalle määritellyille pikanäppäimille voi valita muista näppäimistä poikkeavan värin. Näppäimistö on toteutettu yhteistyössä oheislaitteistaan tunnetun SteelSeriesin kanssa.

MSI:n kannettavassa ei ole kosketusnäyttöä, mutta näyttö on tarkka ja kirkas, eikä se mattapintaisena heijasta häiritsevää valoa lampuista tai muista valolähteistä.

MSI Alpha ei ole yli kaksikiloisena mikään kevytkannettava, joten laite soveltuukin parhaiten pöytätietokoneen korvaajaksi.


+ Hyvä hinta-laatusuhde

+ Hyvä näppäimistö

– Meluavat tuulettimet

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaseuranta.fi-palvelusta.

 

Arvio

Hintaansa nähden hyvän suorituskyvyn tarjoava MSI:n Alpha-kannettava soveltuu kaikkeen käyttöön. Kokoonpanossa on myös erinomainen näytönohjain pelikäyttöön.

Ominaisuudet

Merkki
MSI
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
AMD Ryzen 7, 3750H
Näytönohjain
AMD Radeon RX 5500M
Muisti
16 Gt
Tallennustila
512 Gt ssd
Näytön koko
15,6"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
1 x usb 2.0, 3 x usb 3.1, 1 x usb-c 3.1
Liitännät
Hdmi, kuulokkeet, ethernet
Verkko
Wi-Fi 5, bluetooth 5.0
Mitat
35,8 x 24,8 x 2,75 cm
Paino
2,3 kg
Kosketusnäyttö
Ei
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Home, 64 bit
CPU Mark
9137
2D Mark
341
3D Mark
3012
Memory Mark
2023
Disk Mark
12511
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
3014