Kabinettet er meget stort.

MSI Codex XE Plus 9SC-298EU

Nopea tietokone, jonka kotelossa on runsaasti tilaa lisäkomponenteille.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #MSI
9.1

Kun suuret tietokonevalmistajat tekevät nykyään pöytätietokoneita, tapahtuu se usein samoja periaatteita noudattaen kuin kannettavia tietokoneita tehdessä. Komponentit sijoitetaan ahtaasti ja joskus jopa liimataan niin, ettei niiden päivittäminen onnistu myöhemmin. Tämä ei kuitenkaan päde MSI:n Codex XE Plus 9SC-298EU -pelitietokoneeseen.

Kotelon saa auki irrottamalla pari ruuvia ja silloin avautuu näkymä perinteisestä pöytäkoneesta. Tilaa on runsaasti sekä useammalle kiintolevylle että lisämuistille, ja vaikka näytönohjain vie kaksi laajennuspaikkaa, jäljelle jää silti neljä vapaata paikkaa. Näin ollen tietokonetta on helppo laajentaa lisälaitteilla.

Virtajohdot, jotka ovat joissain tietokonekoteloissa vedetty sikin sokin tai kiedottu auttamattomasti kotelon nurkkiin, ovat MSI:n laitteessa kiinnitetty pikkutarkasti muoviliuskoilla, jotka on helppo leikata, jos myöhemmin on tarvetta päivittää tietokonetta. Juuri tämä mahdollisuus päivittää helposti komponentteja tai vaihtaa rikki menneitä osia tekee tietokoneesta pitkäikäisen.

MSI:n tietokone on melko hiljainen. Ainoa asia, jonka voi kuulla, on näytönohjaimen tuuletin. Ja sekin meluaa vasta sitten, kun näytönohjainta kuormitetaan kunnolla. Kotelon päällä on rei’itys, joka parantaa ilmanvaihtoa.

MSI Codex XE Plus on erittäin nopea. Varsinkin ssd-asema jättää kilpailijat jälkeen, mutta on harmi, ettei se ole saanut rinnalleen perinteistä mekaanista kiintolevyä, jossa olisi paljon tallennustilaa. Ssd-aseman 512 gigatavun tallennustila on tänä päivänä hieman alakanttiin mitoitettu. Jos tietokoneella on runsaasti kuva- ja videotiedostoja tai sillä pelataan paljon, joutuu käyttäjä hankkimaan kiintolevyn ja asentamaan sen kotelon vapaaseen levypaikkaan.

 


+ Helppo päivittää

+ Erittäin nopea ssd-asema

– Liian vähän tallennustilaa

 

Lisätietoja laitteesta saa Gigantin sivuilta.

Arvio

MSI:n tietokone toimii erittäin nopeasti ja sitä on helppo päivittää ja laajentaa tarpeen vaatiessa, mikä tekee laitteesta pitkäikäisen.

Ominaisuudet

Merkki
MSI
Tyyppi
Pöytätietokone
Suoritin
Intel Core i5-9600K, 3,7 GHz
Näytönohjain
Nvidia GeForce RTX 2060 Aero, 8 Gt
Muisti
16 Gt ddr4
Tallennustila
512 Gt ssd (m.2)
Usb-portit
2 x usb 2.0, 6 x usb 3.0, 2 x usb-c 3.1
Liitännät
1 x hdmi, 4 x displayport, 1 x dvi, 1 x vga, ps/2
Mitat
49,4 x 19,5 x 46,1 cm
Paino
10,3 kg
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Home
CPU Mark
14036
2D Mark
1027
3D Mark
13738
Memory Mark
3257
Disk Mark
23619
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
6995