Tällä kannettavalla voi pelata ja käyttää raskaita ohjelmia – mutta kuulokkeet korvilla.

MSI GE65 Raider 9SF

Erittäin suorituskykyinen kannettava tietokone ensisijaisesti pelikäyttöön.

tekijä #Tietokone #MSI
8.8

Voiko tällä pelata pelejä? Tätä kysymystä ei tarvitse miettiä, kun katsoo MSI:n uutta kannettavaa. Siitä näkee nimittäin heti päältä, että laite on tehty vastaamaan uusimpien pelien vaatimuksia. Pohjan ja toisen kyljen jättimäiset jäähdytysritilät paljastavat, että kuoriin on rakennettu tehokasta rautaa, ja se myös vahvistui, kun GE65 Raider 9SF laitettiin pyörittämään testiohjelmien sarjaa. KotiMikron testitoimituksessa on harvoin nähty ja tunnettu kannettavan puhaltavan niin paljon lämmintä ilmaa ulos. Puhallus tuntui lähes hiustenkuivaajan ilmavirralta. Onneksi tehokannettava ei sentään puhalla ja melua koko aikaa kuin pieni suihkuhävittäjä, mutta on silti erittäin suositeltavaa käyttää kuulokkeita, kun aikoo laittaa suorittimen ja näytönohjaimen tositoimiin pelissä.

Syy erittäin suureen jäähdytystarpeeseen selvisi, kun kannettavan suorituskyvylle oli tehty tekniset testit. Sekä suoritin että näytönohjain ovat äärimmäisen nopeita. Näytönohjain on Nvidian uusimpia RTX-ohjaimia, joka osaa simuloida valon fyysisiä ominaisuuksia ja saa uusimmat pelit näyttämään lähes todellisilta.

Näyttö on onneksi samaa maata näytönohjaimen kanssa. Näytössä on upea ja terävä kuva, eikä siinä esiinny juurikaan heijastuksia, vaikka kannettavan veisi ulos auringonpaisteeseen. Näyttö on parhaimmillaan varsinkin toimintapainotteisissa peleissä, joissa liike on lähes yhtä sulavaa ja luonnollista kuin elokuvissa. Kuvassa ei esiinny minkäänlaista välkkymistä tai nykimistä.

Kannettavassa on SteelSeriesin laadukas näppäimistö, jonka näppäimissä on hyvä vaste. Näppäimiin saa kaikki sateenkaaren värit ja vähän lisääkin, ja näppäimet sopivat sekä pelaamiseen että toimistotyöskentelyyn. Lisäksi näppäimistöä on mukavampi käyttää kuin keskivertoa kannettavan tietokoneen näppäimistöä. Kannettava on niin leveä, että näppäimistön viereen on saatu mahtumaan numeronäppäimistö esimerkiksi taulukko-ohjelmia varten.

Laitteen kyljissä on hyvät liitäntämahdollisuudet. Lisänäytön liittämiseksi on sekä hdmi- että displayport-liitäntä, ja lisäksi laitteessa on ethernet-liitäntä verkkokaapelia varten.

Kannettavan erikoisuuksiin kuuluvat valaistut usb-portit. Se on ominaisuus, jota ei osannut arvostaa, ennen kuin sen sai käyttöönsä. Valaistuksen ansiosta lisälaitteiden liittäminen onnistuu helposti myös hämärässä huoneessa.

MSI GE65 Raider 9SF ei ole mikään kevyen sarjan kannettava. Laite on painava ja vie paljon tilaa pöydällä. Lisäksi siinä on yksi suurimmista virtalähteistä, jonka testitoimitus on nähnyt kannettavissa tietokoneissa. Toisin sanoen, kyseessä ei ole kannettava, jota kuljettaisi mielellään mukanaan päivittäin.


+ Huippuluokan suorituskyky

+ Hyvä näyttö ja näppäimistö

– Pitää kovaa meteliä

Lisätietoja laitteesta saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Jos tarvitset kannettavaa uusimpien pelien ja raskaiden ohjelmien pyörittämiseen, MSI:n tehokannettava täyttää tarpeesi. Se osaa myös meluta tehokkaasti.

Ominaisuudet

Merkki
MSI
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i7-9750H
Näytönohjain
Nvidia GeForce RTX 2070, 8 Gt
Muisti
16 Gt DDR4
Tallennustila
512 Gt SSD - (M.2) PCIe - NVM Express (NVMe) + 1 Tt HDD SATA / 7200 rpm
Näytön koko
15,6"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
1 x USB-C 3.2 Gen 2, 2 x USB 3.2 Gen 1, 1 x USB 3.2 Gen 2
Verkko
Bluetooth, 802.11ac, gigabit ethernet
Mitat
357,7 x 248 x 26,9 mm
Paino
2,27 kg
Kosketusnäyttö
Ei
Käyttöjärjestelmä
Windows 10
CPU Mark
14233
2D Mark
832
3D Mark
11101
Memory Mark
2816
Disk Mark
14804
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
6267