MSI GE72 7RD-052NE Apache Pro

Tehokas kannettava tietokone, jonka suorituskyky, tallennustila ja liitännät ovat huippuluokkaa, mutta jonka näyttö ei vastaa odotuksia.

tekijä #Tietokone #MSI
7.8

Tehokas i7-suoritin, 16 gigatavua muistia, ssd-levy ja perinteinen kiintolevy sekä hyvä näytönohjain. MSI GE72 7RD-052NE Apache Pro -kannettavan konepellin alta löytyy runsaasti suorituskykyä, joten 17-tuumainen laite suoriutuu viiveettä kaikista sille annetuista tehtävistä. Lisäksi kannettava on äärimmäisen hiljainen esimerkiksi elokuvaa katsottaessa.

Tuuletin astuu peliin vasta kun se laitetaan manuaalisesti päälle tai kun Apache Pro -kannettavaa kuormitetaan videoiden muokkauksella tai vaativilla peleillä. Silloin hiljaisuus katkeaa. Tuuletin pitää kovaa meteliä, mutta ei siitä huolimatta pysty jäähdyttämään kannettavaa riittävästi, ja laite kuumenee nopeasti vasemman käden alueelta.

Yleisesti ottaen ergonomiassa on pieniä puutteita, sillä kuumenevan kämmenen lisäksi ranteet joutuvat koville, jos työskentelee pitempään yhtä menoa. Näppäimistö on puolitoista senttimetriä pöydän pintaa korkeammalla, joten käsien työasento on huono – eikä se paljon auta, vaikka näppäimistö ja kosketusherkkä hiiri reagoivat erinomaisesti painalluksiin.

Apache Pron mustan kotelon alle kätkeytyy runsaasti vääntövoimaa, ja ssd-levy sekä mekaaninen kiintolevy tarjoavat yhdessä yli teratavun tallennustilan. Vähän heikommin ovat asiat kuitenkin näytön osalta.

17-tuumainen näyttö tukee vain 1920 x 1080 pikselin täysteräväpiirtotarkkuutta, mikä ei vastaa odotuksia näin kalliissa laitteessa. Kuvanlaatu on selvästi heikompi kuin saman hintaluokan kilpailevissa malleissa. Apache Pron kuva olisi saanut olla terävämpi ja kirkkaampi. Näytöllä olevien tummien alueiden yksityiskohdat eivät erotu selvästi päivänvalossa sisätiloissa, eivät edes silloin, kun kirkkaus on säädetty täysille.

Kannettavaan voi kuitenkin liittää lisänäytön, sillä runsaisiin liitäntävaihtoehtoihin kuuluvat muun muassa hdmi ja mini displayport. Oheislaitteiden liittämiseen on tarjolla erityyppisiä usb-liitäntöjä, ja laitteessa on myös muistikortinlukija.

 

+ Tehokas kannettava
+ Runsaasti tallennustilaa
+ Hyvät liitäntämahdollisuudet
– Näytön ominaisuudet

Lisätietoja valmistajan sivuilta.

Arvio

Vääntövoimainen kannettava tietokone, jossa on tilaa sekä elokuville että lomakuville. Näyttö olisi kuitenkin saanut olla parempi.

Ominaisuudet

Merkki
MSI
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i7-7700 2,8 GHz
Näytönohjain
GeForce GTX 1050 4 Gt
Muisti
16 Gt ddr4
Tallennustila
256 Gt ssd, 1 Tt hdd
Näytön koko
17,3"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
1 x usb c, 2 x usb 3.0, 1 x usb 2.0
Liitännät
Bluetooth, muistikortinlukija, hdmi, mini displayport, minijakki
Verkko
Wlan 802.11ac, ethernet
Mitat
41,99 cm x 28,78 cm x 3,2 cm
Paino
2,9 kg
Akkukesto
Noin 3 t (nettisurffaus), noin 2 t (videotoisto)
Kosketusnäyttö
Ei
Käyttöjärjestelmä
Windows 10
Muuta
Optinen asema
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
3938,7