Tastaturet er lyser rødt, så du kan se tasterne i mørke.

MSI GF75 Thin 10SCSR

Tehokkaalla suorittimella varustettu huippunopea kannettava tietokone.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #MSI
8.8

MSI GF75 on nopea kannettava tietokone, joka on saatu pakattua melko pieneen tilaan.

Suoritin on ehdotonta kärkeä laitteen komponenteista. Kyseessä on uusimman sukupolven Intel i7 -suoritin, ja tehon kyllä huomaa. Jopa aivan tavalliset tehtävät, kuten verkkosivujen vierittäminen, sujuvat huomattavasti paremmin ja kitkattomammin kuin useimmilla muilla tietokoneilla.

MSI GF75:n nimessä oleva Thin takoittaa ohutta. MSI:n kannettava ei ole kuitenkaan ohuimpia markkinoilla olevia kannettavia, joten ohuus riippuu siitä, mihin laitetta verrataan.

Laitteen suoritin ja näytönohjain tarvitsevat tehokasta jäähdytystä, ja ilman virtaamisesta huolehtivat kannettavan pohjassa ja sivuilla olevat säleiköt. Kannettava meluaa aika paljon raskaassa kuormituksessa, varsinkin jos näytönohjain joutuu koville.

Kannettavaan on kuitenkin asennettu MSI Dragon Center -ohjelma, joka huolehtii sopivan tasapainon löytämisestä niin hyvän suorituskyvyn, tuulettimen melun ja kovan virrankulutuksen kuin toisaalta heikomman suorituskyvyn, hiljaisuuden ja pidemmän akkukeston välillä. Dragon Centerin avulla asetuksia voi säätää vastaamaan omia käyttötarpeita, jolloin esimerkiksi tehot ovat automaattisesti täysillä tiettyjä ohjelmia käytettäessä.

MSI:n kannettavassa on 17,3-tuumainen näyttö, joka tuottaa hyvälaatuisen ja kirkkaan kuvan. Mattapinta varmistaa, ettei auringonvalosta tai kirkkaista lampuista aiheutuvista heijastuksista tarvitse kärsiä.

Kannettavan molemmissa kyljissä on hyvät liitännät. Niiden joukkoon kuuluu muun muassa täysikokoinen verkkoliitäntä ja hdmi-liitäntä.

Näppäimissä on hieman pidempi painallussyvyys kuin monissa muissa kannettavien näppäimistöissä. Niinpä GF75:llä kirjoittaminen on miellyttävää ja kirjoitusvirheitä tulee vähemmän, sillä käyttäjä tuntee selvästi, milloin näppäin on painettu alas asti. Näppäimissä on taustavalo, joten kirjoittaminen onnistuu myös pimeässä.

Sekä näppäimistön ylä- että alapuolella on runsaasti tilaa, joten on harmillista, ettei MSI ole hyödyntänyt sitä eteenpäin suuntautuvien kaiuttimien tai sormenjälkilukijan asentamiseen.

Hiiren ohjauslevy ei ole aivan huippulaatua. Ykkös- ja kakkospainike on integroitu ohjauslevyyn, ja painikkeet aktivoidaan painamalla levyn alareunaa. Ohjauslevy on hieman jäykkä, joten sormet väsyvät, jos levyä painelee paljon. Lisäksi ohjauslevy rämisee lievästi painettaessa.

MSI GF75 on hyvä kannettava tietokone käyttäjälle, joka tarvitsee tavallista tehokkaamman laitteen ja joka pelaa mielellään tietokonepelejä. Hinta tuntuu hieman korkealta, kun ottaa huomioon, että siellä täällä on tehty kompromisseja. Kannettavan suorituskyky on kuitenkin verrattavissa tietokoneisiin, jotka maksavat useita satasia enemmän.


+ Tehokas suoritin

+ Hyvä näppäimistö

– Meluaa kuormituksessa
Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Arvio

MSI GF75 Thin 10SCSR on erittäin nopea kannettava tietokone, joka selviytyy vaivatta kaikista sille asetetuista tehtävistä.

Ominaisuudet

Merkki
MSI
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i7-10750H
Näytönohjain
Nvidia GeForce GTX1650Ti, 4 Gt GDDR6
Muisti
16 Gt DDR4
Tallennustila
512 Gt SSD, M.2
Näytön koko
17,3"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
1 x USB-C USB 3.2 Gen1, 3 x USB A USB 3.2 Gen1
Verkko
Wi-Fi 6
Mitat
397 x 260 x 23,1 mm
Paino
2,2 kg
Akkukesto
Max 7 t
Kosketusnäyttö
Ei
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Home, 64-bit
CPU Mark
13251
2D Mark
403
3D Mark
9346
Memory Mark
3357
Disk Mark
17036
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
4108