Tyylikkään kannettavan värit ovat musta ja punainen.

MSI GL63 8SE

Tehokas kannettava tietokone, joka selviytyy kaikenlaisista tehtävistä.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #MSI
9.0

Kun lukijat kysyvät KotiMikron toimitukselta neuvoa siitä, millainen kannettava kannattaisi ostaa, tiedustelemme ensimmäiseksi, mihin käyttötarkoitukseen kannettava tulee.

Vastauksesta riippumatta MSI GL63 8SE -kannettavaa voi pitää hyvänä vaihtoehtona, joka sopii kaikenlaiseen käyttöön. Laite on kuitenkin melko painava, joten sitä ei ole mukava kuljettaa jatkuvasti mukana. Niinpä sille kannattaa etsiä vakituinen paikka kirjoituspöydältä.

MSI:n kannettava selviytyy kaikista sille annetuista tehtävistä. Varsinkin suoritin ja ssd-levy erottuvat edukseen ja tekevät laitteesta melkoisen tehopakkauksen. Koska kannettava on suunnattu pelikäyttöön, se jaksaa pyörittää uusimpiakin pelejä ongelmitta.

Tehokkaat komponentit kehittävät aika paljon lämpöä, mutta kannettavan sivuilla on tuuletusaukot, joiden kautta tuulettimet puhaltavat kotelossa olevan lämpimän ilman ulos. Kovassa kuormituksessa tuulettimet pitävät meteliä, mutta kannettavan pohja ei kuumene.

Kannettavan kyljissä on hyvät liitäntämahdollisuudet, muun muassa verkkoliitäntä, joka ei ole mikään itsestäänselvyys nykyään, ja täysikokoinen sd-muistikortinlukija. Liitäntöjen joukossa on myös hdmi-portti, joten kannettavaan saa liitettyä helposti lisänäytön.

Näppäimistö on tehty yhteistyössä SteelSeries-yhtiön kanssa, ja se onkin hyvälaatuinen kannettavan tietokoneen näppäimistöksi. Näppäimissä on miellyttävä vaste, ja kumimaiset näppäimet ovat lähes äänettömät. Näppäimissä on punainen taustavalo, joten oikeat näppäimet löytyvät nopeasti myös pimeässä.

Näyttö on mattapintainen, eikä siinä juuri esiinny heijastuksia lampuista tai auringonvalosta. Näyttö ei ole kuitenkaan kovin kirkas, mikä hankaloittaa näytön tapahtumien seuraamista kirkkaassa päivänvalossa.

Kannettavassa on valmiiksi asennettuna hyvä MSI Dragon Center -hallintaohjelma. Sen avulla voi säätää monia asetuksia, aina näytön väritasapainosta siihen, milloin tuulettimet käynnistyvät. Hallintaohjelman avulla saa myös nollattua kannettavan. Se tapahtuu asentamalla kiintolevyllä oleva ”kuva” kannettavan alkuperäisistä asetuksista ja ohjelmista.


+ Nopea
+ Hyvä hallintaohjelma
+ Paljon asetuksia
– Näytön kirkkaus

 

Katso päivän hinta MSI GL63 8SE -kannettavalle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

Arvio

MSI GL63 on nopea ja tehokas kannettava peli- ja muuhunkin käyttöön. Kannettavassa on hyvä hallintaohjelma ja miellyttävä näppäimistö.

Ominaisuudet

Merkki
MSI
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i7-8750H, 2,2 GHz
Näytönohjain
Nvidia GeForce RTX 2060
Muisti
8 Gt
Tallennustila
512 Gt ssd
Näytön koko
15,6"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
3 x usb 3.1, 1 x usb-c 3.1
Liitännät
Hdmi, gigabit ethernet
Verkko
802.11ac (Wi-Fi 5)
Mitat
38,3 x 26 x 3 cm
Paino
2,3 kg
Kosketusnäyttö
Ei
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Home
CPU Mark
11369
2D Mark
721
3D Mark
4171
Memory Mark
2173
Disk Mark
15094
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
4743