MSI GS73VR

MSI GS73VR 7RF-215NE Stealth Pro

Huippunopea pelikannettava, jonka hinta on myös huipputasoa.

tekijä #Tietokone #MSI
8.9

MSI ei yritä peitellä sitä, että yhtiön uusi kannettava tietokone on suunnattu pelaajille. Etureunassa oleva tarra korostaa tehokkaita ominaisuuksia ja näppäimet hohtavat kaikissa sateenkaaren väreissä. MSI GS73VR -kannettavan kaikki ominaisuudet on viety huippuunsa.

Värikkäänä hohtava näppäimistö on tehty yhteistyössä tietokoneen oheislaitteita valmistavan SteelSeries-yhtiön kanssa. Näppäimet ovat laadukkaammat kuin yleensä kannettavissa tietokoneissa. Näppäimet antavat painettaessa miellyttävän vasteen, ja ne sopivat pelaamisen lisäksi hyvin myös tekstinkäsittelyyn.

MSI:n kannettava on varustettu laadukkailla komponenteilla. Laitteessa on tehokas suoritin, todella nopeaa muistia ja maailman nopein ssd-asema. Ne tarjoavat yhdessä nautinnollisen elämyksen pelejä pelattaessa. Uusimmatkin räiskintäpelit pyörivät sulavasti ilman häiritsevää nykimistä, kiitos hyvän ja kalliin näytönohjaimen.

Siihen ei kannata kuitenkaan luottaa, että näytön erittäin suurta tarkkuutta voisi hyödyntää laittamalla pelin kaikki yksityiskohdat päälle. Näytön ultra hd -tarkkuuden täysi hyödyntäminen vaatisi huikeaa puhtia pellin alle, myös muulloin kuin pelatessa.

Meluavat tuulettimet

Ainoa merkki tietokoneen kovasta kuormituksesta on tuulettimien pitämä melu, kun ne puhaltavat suorittimesta ja näytönohjaimesta tulevan lämmön ulos kotelosta. Siksi onkin kätevää, että näppäimistössä on vaihdetangon kuvalla varustettu näppäin. Sitä painamalla näytölle ilmestyy valikko, josta tietokoneen suorituskykyä voi muuttaa tarpeen mukaan. Näin voi vähentää tuulettimien aiheuttamaa melua ja myös pidentää kannettavan akkukestoa, mutta samalla myös laitteen tehot pienenevät.

Näyttö on suuri ja siinä on hyvä virkistystaajuus. Mattapinta ehkäisee heijastuksia, mutta mustat pikselit näkyvät hieman harmahtavina, joten kontrasti voisi olla parempi.

MSI-kannettavan huonoin puoli on ehdottomasti hinta. Laitteen kaikille digitaalisille hevosvoimille pitää olla todellista tarvetta, jotta tämän suuruusluokan hinta tuntuisi oikeutetulta.

 

+ Todella nopea
+ Hyvä näppäimistö
– Erittäin kallis

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Laadukas ja hyvän kokoinen pelikannettava, jonka ostajalla pitää olla paksu lompakko.

Ominaisuudet

Merkki
MSI
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i7-7700HQ
Näytönohjain
Nvidia GeForce GTX 1060 6 Gt
Muisti
16 Gt
Tallennustila
256 Gt ssd + 1 Tt hdd
Näytön koko
17,3"
Näytön tarkkuus
1920 1080 px
Usb-portit
1 x usb-c 3.1, 3 x usb 3.0, 1 x usb 2.0
Liitännät
Hdmi, minidisplayport, muistikorttipaikka
Verkko
Wlan 802.11ac, gigabit ethernet, bluetooth
Mitat
412 x 285 x 20 mm
Paino
2,4 kg
Kosketusnäyttö
Ei
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Home 64-bit
Muuta
Webkamera (0,9 Mpx, hd-video, 720p)