Det belyste tastatur slipper en del lys ud ved siden af tasterne.

MSI Modern 14 B11SBU

MSI Modern 14 on onnistunut kannettava tietokone. Kevyessä koneessa on tehoa raskaisiin tehtäviin ja hyvät liitäntämahdollisuudet.

tekijä Henrik Ræder Clausen #Tietokone #MSI
8.4

Modern 14 on kevyt ja onnistunut kannettava tietokone. Siinä on kunnolla tehoa raskaisiin tehtäviin, ja näytönohjain on riittävän nopea kevyempiin 3D-peleihin. Tehokkuus nostaa kuitenkin hintaa.

Intel Core i7 on melko tehokas prosessori, joka antaa hyviä testituloksia. Tietokoneen SSD-aseman yli 2 500 megatavuun sekunnissa yltävä lukunopeus tekee vaikutuksen, mutta valitettavasti kovan suorituskyvyn myös kuulee: kun tietokone tekee raskaita tehtäviä, tuuletin pitää ääntä.

Iris-tyyppinen näytönohjain takaa erinomaisen 3D-suorituskyvyn ja mahdollistaa monenlaisten pelien pelaamisen. Toisaalta se lisää virrankulutusta niin paljon, että puhallin käynnistyy ja akku tyhjenee melko nopeasti. Suorituskyvyn varmistamiseksi tietokone täytyy kytkeä verkkovirtaan, kun sillä pelataan pelejä.

Akku kestää enintään kahdeksan tuntia – ja tässä on painotus sanalla ”enintään”. Lupaus täyttyy e-kirjoja lukiessa, mutta kun vuorossa on aktiivista työskentelyä tekstin tai numeroiden parissa, akku kestää noin neljä tuntia. Jos tietokoneelta katsotaan koko näytön kokoisia videoita, akkukesto putoaa 2–3 tuntiin ja täydellä kuormituksella 90 minuuttiin. Näytön tarkkuus 1920 x 1080 ei ole huima, eikä kirkkautta voi säätää yhtä suureksi kuin muissa tietokoneissa. Toisaalta väritasapaino on miellyttävän neutraali ja värisävyt toistuvat hyvin.

Näppäimistöllä on hyvä kirjoittaa, ja lisäbonuksena siinä on myös valot. Lähes kaikki näppäimet ovat reilun kokoisia, ja mekaanisten näppäinten painaminen tuntuu mukavalta.

HDMI- tai USB-C-liitännän kautta kannettavaan voi liittää suuremman näytön. Lisäksi tässä mallissa on kaksi USB 3.2 -porttia, kuulokeliitäntä ja microSD-kortinlukija. Kiinteiden kaiutinten ääni kuulostaa hyvältä, eikä akustisia häiriöitä ole.


+ Tehokas
+ Hyvä näytönohjain
– Äänekäs kuormittuessa

Conclusion

MSI Modern 14 on onnistunut kannettava tietokone. Kevyessä koneessa on tehoa raskaisiin tehtäviin ja hyvät liitäntämahdollisuudet.

Ominaisuudet

Merkki
MSI
Suoritin
Intel Core i7 119507 2,9 Ghz
Näytönohjain
Intel IRIS Xe
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 pixels
Usb-portit
USB-A (2), USB-C (19
Verkko
WiFi 6
Mitat
31,9 x 21,9 x 1,7 cm
Paino
1,4 kg
Käyttöjärjestelmä
Windows 11
CPU Mark
13650,0
2D Mark
341,3
3D Mark
3039,0
Memory Mark
2703,8
Disk Mark
17783,8
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
3376,2