Det er en let og handy computer, selv om skærmen er på over 15 tommer.

MSI Prestige 15 A12UC

Kevyt tietokone selvityy nopean prosessorinsa ja erinomaisen SSD-asemansa ansiosta lähes kaikesta, mitä sen panee tekemään.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #MSI
8.4

Prestige 15 on hyvä, klassinen kannettava tietokone, jonka ulkonäkö on jokseenkin anonyymi.

Kone ei ole aivan halpa, mutta toisaalta se tarjoaa kunnolla vastinetta rahoille, sillä se sisältää yhden Intelin parhaista prosessoreista ja yhden nopeimmista SSD-asemista, mitä kannettavista tietokoneista tällä hetkellä löytyy. Asema on testiohjelmassamme testattujen asemien nopeimman prosentin joukossa.

Kyse ei ole vain kuivasta ja tylsästä mittaustuloksesta, sillä komponenttien nopeuden huomaa myös käytännössä: Windows 11 ja kaikki ohjelmat käynnistyvät erittäin nopeasti. 

Tietokone näyttää ulkoisesti toimistolaitteelta, mutta sitä voi käyttää hyvin myös pelaamiseen. Koneessa on Nvidian erinomainen näytönohjain, joka saa jopa uusimmat räiskintäpelit näyttämään hyvältä. Näytön resoluutio on vain Full HD, mikä vähentää näytönohjaimen työmäärää, koska pikseleitä ei tarvitse päivittää jatkuvasti pelin aikana.

Näytön kirkkaus ja kontrasti voisivat olla hieman paremmat, sillä tekstiä voi olla vaikea lukea kirkkaassa päivänvalossa. Toisaalta näyttö on täysin mattapintainen, joten ainakaan aurinko ei aiheuta heijastuksia.

Tietokoneen jäähdytys on hieman äänekäs, kun prosessori tekee ylitöitä, ja MSI olisi voinut miettiä ylimääräisen lämmön poistoa vähän paremmin. Kun tietokone kuormittuu, kuumaa ilmaa puhalletaan näytön alaosaa kohti, jolloin näppäimistön yläpuolinen alue ja näytön alaosa kuumenevat. Se ei tunnu pitkällä aika-välillä kovin hyvältä ratkaisulta tietokoneen kunnon kannalta. Olimme erittäin tyytyväisiä näppäimistöön niiden muutaman viikon ajan, kun kirjoitimme sillä päivittäin. Näppäimiä painettaessa tuntee hyvin, milloin ne painuvat alas – sekä kymmensormijärjestelmällä että pelkillä etusormilla näpytellessä. 

Fn-näppäimiä on harmillisesti vain yksi oikeassa reunassa. Tällä näppäimellä pääsee käyttämään näppäinten vaihtoehtoisia toimintoja – esimerkiksi toimintonäppäinten ylintä riviä, joka toimii myös multimedianäppäiminä esimerkiksi musiikin toiston ohjauksessa. Erittäin kapeaan Fn-näppäimeen on vaikea ylettyä ja osua oikein, kun sormet ovat muiden näppäinten päällä.

Tietokone on kevyt, vaikka näytöllä on kokoa yli 15-tuumaa. Paksuutta on vain reilu puolitoista senttimetriä, joten sivuilla ei ole tilaa kuin muutamalle liitännälle. Virta syötetään USB-C-liitännän kautta, ja latausportti on vain vasemmalla puolella. Kaapeli on siis kiinnitettävä aina samalle puolelle riippumatta siitä, kummalla puolella tietokonetta pistorasia on.


+ Nopea prosessori ja SSD

+ Suuresta näytöstä huolimatta kevyt

-Huonosti sijoitettu Fn-näppäin

Conclusion

Kevyt tietokone selvityy nopean prosessorinsa ja erinomaisen SSD-asemansa ansiosta lähes kaikesta, mitä sen panee tekemään.

Ominaisuudet

Merkki
MSI
Suoritin
Intel Core i7-1280P
Näytönohjain
GeForce RTX 3050, 4 GB GDDR6
Muisti
16 Gt DDR4
Tallennustila
1 teratavu SSD
Näytön koko
15,6"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 pixels
Usb-portit
2 x USB-C (Thunderbolt 4), 2 x USB A
Verkko
Wi-Fi 6
Mitat
35,7 x 23,4 x 1,7 cm
Paino
1,65 kg
Käyttöjärjestelmä
Windows 11 Home, 64 bit
CPU Mark
25742
2D Mark
441
3D Mark
9026
Memory Mark
2932
Disk Mark
50068
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
4717