MSI:n kannettava ei ole ollenkaan hullumpi tietokone, mutta hinta saisi olla alhaisempi.

MSI Prestige PS42 8RB

Tehokas kannettava liian monella kauneusvirheellä

tekijä #Tietokone #MSI
8.2

MSI Prestige PS42:n hintalappu jo kertoo, ettei kyseessä ole mikään tarjous­tietokone – mutta tästä huolimatta Prestige-malli jätti hieman halvan vaikutelman, kun kannettavaa oli viikon verran kokeiltu toimituksen testilabrassa.

Prestigen kuori antaa aika lailla periksi, kun sitä painaa keskeltä. Rikkoutumisvaaraa ei välttämättä ole, mutta käteen laite kuitenkin tuntuu ikävästi siltä, että materiaaleissa on saatettu tinkiä. Tosin materiaalivalinnat tarkoittavat myös sitä, että tietokone on erittäin kevyenä helppo ottaa mukaan.

Näyttö on kokoonpanon osa, jossa MSI on nähnyt eniten vaivaa: se on ohut ja kehys on erittäin kapea. Kuva on terävä sekä näyttävä, ja näytön mattapinta ehkäisee hyvin kirkkaan valon heijastukset. Kapean kehyksen haittapuolena voi pitää sitä, että kannettavan web-kamera on jouduttu sijoittamaan paneelin alaosaan. Tämän takia kuvakulma on varsin erikoinen esimerkiksi Skypellä soitetuissa videopuheluissa.

PS42:n näytönohjain on astetta tehokkaampi kuin halvemmissa kannettavissa oleva yhdysrakenteinen Intelin näytönohjainpiiri. Tässä mallissa on Nvidian huokea mutta omalla muistilla varustettu erillinen näytönohjain. Sillä jopa pelaa joitain pelejä, vaikkei aina suurimmalla mahdollisella tarkkuudella.

Voimakkaassa valaistuksessa näppäimistön merkintöjä on hankala erottaa. Vaaleat näppäinmerkinnät erottuvat huonosti hopeanhohtoista taustaansa vasten, varsinkin silloin, kun valo osuu vinosti näppäimistöön. Tätä ongelmaa ei tietenkään ole, jos kirjoittaessa ei tarvitse katsoa sormiin.

Sormenjälkilukija on integroitu kannettavan kosketuslevyyn. Lukija tunnistaa sormen ongelmitta, mutta hiiren osoitinta tulee helposti liikuteltua, kun sormea asettaa lukijan päälle.


+ Hyvä näyttö

– Webkameran erikoinen sijoittelu

– Hentoinen rakenne


Katso päivän hinta MSI Prestige PS42 8RB -kannettavalle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

Arvio

Esteettistä silmää häiritsevät pikkuviat himmentävät Prestigen hohtoa, mutta suorituskyvyssä ei ole moitteen sijaa.

Ominaisuudet

Merkki
MSI
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i7-8550U, 1,8 GHz
Näytönohjain
Nvidia GeForce MX150
Muisti
8 Gt
Tallennustila
256 Gt ssd, pci-e
Näytön koko
14"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Mitat
32,2 x 22,3 x 1,7 cm
Paino
1,19 kg
Kosketusnäyttö
Ei
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Home
CPU Mark
8256,6
2D Mark
662,3
3D Mark
2235,9
Memory Mark
2071,9
Disk Mark
13062,1
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
3912