MSI Pro 22XT 10M

Kompakti ja edullinen näyttötietokone.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #MSI
7.4

MSI Pro 22XT on näppärä, pieni all-in-one-tietokone eli näyttötietokone, joka mahtuu hyvin niin olohuoneeseen kuin keittiöön.

Näyttö on kooltaan vain 21,5 tuumaa, ja sitä kannattelee ohut alumiinijalusta, joten laite ei vaadi juuri tilaa. Näyttö on kirkaspintainen, ja koska sitä ei voi säätää korkeussuunnassa vaan ainoastaan kallistaa, sitä piti testissä kallistaa reilusti taakse, jotta näyttöä pystyi katsomaan kohtisuoraan. Tämä aiheutti sen, että näyttö heijasti kattovaloja. Heijastumat saatiin pois vain hakemalla laitteelle sellainen paikka, jossa näytön kallistuskulma ei aiheuttanut häiritseviä heijastuksia.

Näyttö on kirkaspintainen kosketustoimintojen takia. On jossain määrin makuasia, haluaako laitetta käyttää kosketusnäytön avulla. Testissä päädyttiin käyttämään lähinnä hiirtä, vaikka laitteen kosketusnäytössä ei ole mitään vikaa, ja viivekin on erittäin pieni, kun esimerkiksi piirtää sormella näytölle.

MSI:n näyttötietokone ei ole mikään tehomylly, mutta perusohjelmat toimivat ongelmitta. Laitteella käytettiin sekä tekstinkäsittelyä, taulukointia että kahta selainta niiden kahden viikon aikana, joina laite oli testattavana. Missään vaiheessa ei syntynyt vaikutelmaa, että Pro 22XT:llä olisi ollut vaikeuksia pysyä mukana. Moottorina oleva suoritin kuuluu Intelin edullisempaan mallistoon, mutta se edustaa silti yhtiön 10. sukupolven Core i3 -suoritinsarjaa, eikä suorituskyvyssä ole moittimista laitteen hintaan nähden.

Tallennustilana on järkevä yhdistelmä nopeutta ja kapasiteettia. Nopeudesta huolehtii 256 gigatavun ssd-asema. Sen ansioihin kuuluu muun muassa, että tietokone käynnistyy erittäin nopeasti. Vähän hitaampi teratavun kiintolevy varmistaa, että käyttäjän tiedostoille on riittävästi tilaa.

Laitteen mukana ei tule näppäimistöä ja hiirtä, joten ne pitää hankkia erikseen. Se ei ole kuitenkaan suuri vahinko, sillä usein näyttötietokoneiden mukana tulevat oheislaitteet ovat laadultaan heikkoja. Nyt käyttäjä voi sen sijaan hankkia itse hyvät langattomat vaihtoehdot.

Liitännät ovat laitteen takana. Valikoima ei ole erityisen suuri, mutta on silti ilahduttavaa, että liitännöissä on muun muassa hdmi-sisääntulo, johon voi halutessaan kytkeä muita laitteita.


+ Hdmi-sisääntulo

+ Kukkaroystävällinen näyttötietokone

– Vähän liitäntöjä

Conclusion

MSI Pro 22XT on kätevän kokoinen näyttötietokone, joka istuu hyvin niin olohuoneeseen kuin keittiöön.

Ominaisuudet

Merkki
MSI
Tyyppi
All-in-one-tietokone
Suoritin
Intel Core i3-10100, 3,6 GHz
Näytönohjain
Intel UHD Graphics 630
Muisti
8 Gt
Tallennustila
256 Gt SSD, 1 Tt HDD
Näytön koko
21,5"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
5 x USB 3.2, 1 x USB-C 3.2
Liitännät
SD-muistikortinlukija, kuuloke, mikrofoni, HDMI
Verkko
Wi-Fi 5
Mitat
50 x 21 x 37 cm
Paino
5,82 kg
Kosketusnäyttö
10 pisteen
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Home
CPU Mark
8639
2D Mark
284
3D Mark
1038
Memory Mark
2352
Disk Mark
10805
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
2405