Skærmens underkant stikker ud og løfter tastaturet lidt.1

MSI Summit E14 Flip Evo – A13MT

MSI Summit E14 Flip Evo on monin tavoin erinomainen tietokone toimistokäyttöön, mutta se on myös erittäin kallis.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #MSI
8.3

MSI E14 Flip on näppärä pieni kannettava, joka pyörittää toimisto-ohjelmia salamannopeasti ja sisältää monia älykkäitä toimintoja. Hinta voisi kuitenkin olla edullisempi.

Näin kovaan hintaan tietokoneen odottaisi olevan suorituskykyisempi. Esimerkiksi grafiikkaa hallitaan prosessorilla eikä erillisellä grafiikkasirulla, joten 3D-grafiikan laskenta on melko hidasta. Toisaalta koneen SSD-asema tekee ennätyksen nopeimpana kannettavan tietokoneen SSD-asemana, jota olemme testanneet. Paljon nopeampaa ei tällä hetkellä yksinkertaisesti ole saatavilla. Muut komponentit ovat omissa luokissaan hieman keskiarvoa parempia. Jos vähän hitaampi prosessori riittää, tästä tietokoneesta voi ostaa version, joka on jopa 30 prosenttia testikonettamme edullisempi. Useimmille se lienee järkevämpi vaihtoehto kuin tämä kallis yksilö.

Kuten tietokoneen nimessä olevasta flip-sanasta voi arvata, näyttö voidaan kääntää kokonaan tietokoneen taakse. Vankat saranat varmistavat, että liike sujuu ongelmitta. Kun näyttöä käytetään normaalissa asennossa näppäimistön kanssa, sen alareuna nostaa tietokoneen takareunan irti alustasta. Kirjoitusasento on silloin hieman kalteva, ja myös lämpö haihtuu tietokoneen alta tehokkaammin. Idea on todella hyvä!

Summit E14 Flip Evossa on erinomainen näppäimistö. Näppäimillä on vain vähän liikkumatilaa, ja kirjaimet on valaistu alapuolelta valkoisella valolla. Kaiuttimista kuuluu upea kolmiulotteinen ääni, vaikka kompaktissa tietokonekotelossa on käytettävissä vain hyvin vähän tilaa. Hyvä webkamera. Summit E14 Flip Evo -tietokoneessa on erinomainen valikoima liitäntöjä, ja tietokone ladataan toisella puolella olevan USB-C-portin kautta. Vastakkaisella puolella ei valitettavasti ole vastaavaa porttia, joten pienen ja kevyen virtalähteen liittämispaikassa ei ole valinnanvaraa. Täyteen ladattu akku pitää tietokoneen käynnissä yli kahdeksan tuntia.

Näytön kuva on hieno, ja häikäisyä on yllättävän vähän, vaikka pinta on kosketusherkkä. Leveyden ja korkeuden välinen suhde on 16:10. Tällainen suhteellisen korkea näyttö sopii hyvin verkkosivujen lukemiseen ja tekstiasiakirjojen työstämiseen. Näytön yläreunassa on webkamera, joka on huomattavasti parempi kuin kannettavien tietokoneiden kiinteät kamerat keskimäärin. Kuva on tasapainoinen ja hyvin valaistu useimmissa olosuhteissa. Lisäbonuksena tietokoneen sivussa on pieni liukusäädin, jonka avulla kameran voi sammuttaa nopeasti. Kun säädintä liikutetaan, näytölle ilmestyy hetkeksi pieni kuvake, joka osoittaa, onko kamera päällä vai pois päältä.


+ Ennätysnopea SSD-tallennustila

+ Erinomainen näyttö

– Suorituskyky ei vastaa hintaa

Conclusion

MSI Summit E14 Flip Evo on monin tavoin erinomainen tietokone toimistokäyttöön, mutta se on myös erittäin kallis.

Ominaisuudet

Merkki
MSI
Suoritin
Intel Core i7-1360P
Näytönohjain
Intel Iris Xe Graphics
Muisti
16 Gt
Tallennustila
1 Tt
Näytön koko
14"
Näytön tarkkuus
2880 x 1800 pixels
Usb-portit
2 x USB-C, 1 x USB-A
Liitännät
HDMI, microSD
Verkko
Wi-Fi 6E
Mitat
31,4 x 22,75 x 1,79 cm
Paino
1,6 kg
Käyttöjärjestelmä
Windows 11
CPU Mark
21131 (84)
2D Mark
434 (40)
3D Mark
3154 (35)
Memory Mark
3006 (71)
Disk Mark
43354 (99)
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
4263 (50)