Den enorme museplade gør det overflødigt at tilkoble en mus.

Samsung Book4 Pro

Samsungin Book4 Pro -kannettavassa on paljon hyviä puolia, mutta tyylikkäällä ulkonäöllä ja keveydellä on melkoinen hinta.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Samsung
8.1

Samsungin uuden erittäin ohuen Book4 Pro -tietokoneen muotoilusta joutuu maksamaan ylimääräistä. Suorituskyky on hieman heikompi kuin viime aikoina testaamiemme halvempien kannettavien tietokoneiden, joten keveys ja ohut muotoilu nostavat hintaa tässä tapauksessa.

Ilmaisua litteä näyttö ei ehkä käytetä nykyään enää niin yleisesti kuin ennen, koska kaikki näytöt ovat nykyään litteitä. Samsung Book4 Pro -mallissa on kuitenkin todella litteä  näyttö. Kun näyttöä katsoo sivulta kohtisuoraan, sitä tuskin näkee. Yhdessä kiillotetun alumiinirungon kanssa näyttö antaa tietokoneelle hyvin ylellisen ilmeen.

Kotelon sisälle ei jää paljoa tilaa, ja Book4 Pro on varustettu virransäästöprosessorilla, jotta se ei tuota liikaa lämpöä. Se tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn jokapäiväiseen työhön Windowsilla tekstinkäsittelyssä ja taulukkolaskennassa, mutta vaativat grafiikkatehtävät ja uudemmat pelit kuormittavat sitä runsaasti. Ohut profiili on heikentänyt myös näppäimistöä, joka on lievästi sanottuna kamala. Kirjoitettaessa tuntuu melkein siltä kuin rummuttaisi sormia pöydällä. On liian vaikea tuntea, onko näppäimet painettu kunnolla alas, ja päädyimme naputtelemaan näppäimiä kahdella etusormella sen sijaan, että olisimme pitäneet kaikki kymmenen sormea näppäimillä.

Kuvanlaatu on samaa korkeaa tasoa kuin mitä näytön fyysinen muotoilu antaa odottaa. Kuva on kaunista, ja kontrasti riittävän voimakasta. ­Kosketusnäytön kosketusherkkä pinta on nopeasti hahmotettavissa, mutta meitä hieman harmittaa, ettei Samsung ole sallinut näytön kääntämistä 360 astetta tietokoneen taakse. Pitäisi olla itsestään selvää, että näin ohutta tietokonetta, jota voi ohjata sormenpäillä, täytyisi voida käyttää myös tablettina Onneksi Samsungilla on toinenkin kannettava tietokonemalli, Book4 Pro 360, joka voidaan muuntaa hetkessä tabletiksi.

Voit kirjautua Windowsiin näppäimistön oikeassa yläkulmassa olevaan virtapainikkeeseen piilotetulla sormenjälkilukijalla. Saattaa olla hieman vaikeaa asettaa sormi oikeaan kohtaan näppäimistölle, kun käsi on näppäinten yläpuolella, joten sormenjälkitunnistin olisi mieluummin saanut olla näppäimistön edessä jättimäisen ­hiirialustan vieressä.

Book4 Pron virtalähde on matkapuhelimen laturin kokoinen, ja virtaa syötetään USB-johdolla. Voit ladata tietokoneen kahdesta USB-C-portista, mutta ne sijaitsevat vierekkäin, joten latausliitintä ei voi siirtää tietokoneen toiselle puolelle.


+ Erittäin ohut ja kevyt

+ Hyvä näyttö

– Huono näppäimistö

Conclusion

Samsungin Book4 Pro -kannettavassa on paljon hyviä puolia, mutta tyylikkäällä ulkonäöllä ja keveydellä on melkoinen hinta.

Ominaisuudet

Merkki
Samsung
Suoritin
Intel Core Ultra 7 155H
Näytönohjain
Intel Arc Graphics
Muisti
16 Gt
Tallennustila
512 Gt SSD
Näytön koko
16"
Näytön tarkkuus
2880 x 1800 pixels
Usb-portit
2 x USB-C Gen 2x2, 1 x USB-A Gen 1
Verkko
Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3
Mitat
35,5 x 25 x 1,25 cm
Paino
1,65 kg
Käyttöjärjestelmä
Windows 11 Home
CPU Mark
22882
2D Mark
647
3D Mark
4724
Memory Mark
2622
Disk Mark
23955
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
5567