Musepladen er stor og hurtig i opfattelsen.

Samsung Galaxy Book 755XDA-KA1SE

Samsung Galaxy Book on hyvä ja edullinen tietokone, mutta kokonaisuuteen on päätynyt valitettavasti muutama heikkous – kuten hieman epäonnistunut näppäimistö.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Samsung
7.7

Samsung Galaxy Book on kannettava, jossa on monia hienoja ominaisuuksia. Se on tukevarakenteinen, alumiinirunkoinen tietokone. Muotoilu on yksinkertainen ja houkutteleva, ja se muistuttaa hieman Applen kalliita MacBook-tietokoneita.

Galaxy Bookin sisällä on erinomainen Intel-prosessori, joka on hieman keskimääräistä nopeampi. Hyvän ensivaikutelman viimeistelee valovoimainen ja himmeäpintainen näyttö, jonka ansiosta näytön katselu on helppoa lähes kaikenlaisissa valaistusolosuhteissa.

Galaxy Bookissa ei ole erillistä näytönohjainta. Siksi se ei ole riittävän vahva käsittelemään vaativia 3D-grafiikoita, kuten esimerkiksi ammuntapeleissä. Tietokone ei myöskään kuumene kovin paljon, eikä sitä tarvitsejäähdyttää jatkuvasti äänekkäillä puhaltimilla. Siksi se on äänetön lähes koko ajan. Valitettavasti Samsungille on sattunut myös muutama heikkous muutoin hienon tietokoneen suunnittelussa. Galaxy Bookin selkeästi heikoin kohta on näppäimistö. On erittäin vaikea huomata, milloin näppäin on painettu alas saakka, joten on koko ajan tarkistettava tietokoneen näytöltä, tuliko haluttu merkki tekstiin. Jostain syystä kaksi pientä kohoumaa näppäimissä F ja J ovat niin matalia, että niitä tuskin tuntee sormenpäillä. Tämä vaikeuttaa kirjoittamista näppäimistöön katsomatta, koska nämä kaksi näppäintä etsitään etusormilla asetettaessa sormet oikein näppäimille.

Näppäimiä painettaessa niiden alusta kuulostaa hieman ontolta, ja kun molempien käsien sormet asetetaan näppäimille, koko näppäimistö antaa periksi ja vajoaa hieman. Se tekee tietokoneesta halvan oloisen, vaikka se muuten näyttää kalliimmalta kuin onkaan.

Oikeassa yläkulmassa on virtapainikkeeseen sijoitettu sormenjälkitunnistin. Sormenjäljen lukeminen toimii sujuvasti ja kirjautuminen Windowsiin onnistuu sekunnin murto-osassa. Tässä matalista näppäimistä on itse asiassa etua, koska se helpottaa sormen asettamista suoraan pienelle levylle.

Tietokoneessa on kaksi USB-C-liitäntää, joita voidaan käyttää sen lataamiseen. Valitettavasti molemmat on sijoitettu tietokoneen vasemmalle puolelle, joten et voi valita, kummalla puolella haluat pitää kaapelia.


+ Vankka alumiinirunko

+ Hyvä suorituskyky hintaan nähden

– Huono näppäimistö

 

Conclusion

Samsung Galaxy Book on tyylikäs ja pelkistetty Windows-tietokone. Näppäimistö ei kuitenkaan vastaa täysin tietokoneen muita osia.

Ominaisuudet

Merkki
Samsung
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i5-1135G7, 2.4 GHz
Näytönohjain
Intel Iris Xe Graphics
Muisti
8 Gt
Tallennustila
256 Gt
Näytön koko
15,6"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
2 x USB-C, 2 x USB
Liitännät
HDMI, kuulokeliitäntä
Verkko
Wi-Fi 6
Mitat
35,66 x 22,91 x 1,54 cm
Paino
1,55 kg
Akkukesto
Noin 6 tuntia
Kosketusnäyttö
Ei
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Home 64-bit
CPU Mark
11766
2D Mark
354
3D Mark
3339
Memory Mark
2477
Disk Mark
11140
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
3322