Samsung Galaxy Book Flex

Erittäin tyylikäs 2-in-1-kannettava.

tekijä Markus Dahlberg #Tietokone #Samsung
8.0

Galaxy Book Flex on 2-in-1-kannettava, eli laitetta voi käyttää myös taulutietokoneena, kun näytön kääntää ympäri.

Kyseessä on erittäin tyylikäs kannettava, jossa on terävät kulmat ja harjattua alumiinia oleva kotelo. Väriltään laite on upean sininen. Koko kannettavasta saa laadukkaan vaikutelman.

Kannen saa avattua yhdellä kädellä, ja silloin näkee, että näppäimistö ja kosketuslevy noudattavat samaa tyyliä ja väritystä muun kannettavan kanssa. Näppäinten asettelu on ehkä aavistuksen turhan tiivis, ja se saattaa häiritä, jos kirjoittaa paljon.

Näytön reunukset ovat ohuet. Päällä oleva reunus on hieman muita paksumpi, jotta siihen on saatu mahtumaan webkamera. Samsungin oma Qled-näyttöpaneeli tuo kuvaan syvyyttä ja kirkkaat värit. Näytön kirkkautta saa parannettua huomattavasti, kun ottaa käyttöön ulkotilan, jolloin kuvasta saa selvää myös aurinkoisella säällä.

Kannettavan mukana tulee Samsungin S-Pen-kynä, joka sopii erittäin hyvin näytölle kirjoittamiseen. Kynä on tuttu Samsungin puhelimista, ja siinä on erilaisia toimintoja muun muassa muistiinpanojen tekemiseen suoraan näytölle ja tekstin kirjoittamiseen näyttökuviin. Kynälle löytyy oma kolo kannettavan rungon oikeasta reunasta. Kun rungon sisällä olevan kynän päätä painaa, kynä ponnahtaa esiin.

Kirjoittamisen lisäksi kynällä voi tehdä muutakin, kuten käynnistää elokuvan Netflixissä, pysäyttää musiikintoiston tai säätää äänenvoimakkuutta. Viimeksi mainittu tapahtuu elekomennoilla. Äänen saa säädettyä pienemmälle, kun kynää liikuttaa ilmassa alaspäin. Se toimii yllättävän hyvin pienen harjoittelun jälkeen.

Valitettavasti näytön saranat eivät ole yhtä hyvää laatua kuin kynä. Kun valmistaa tietokoneen, jonka näytölle on tarkoitus kirjoittaa, pitäisi näytön pysyä paikallaan kirjoittamisen aikana. Nyt saranat eivät kestä kynällä painamista, vaan antavat periksi ja näyttö alkaa heilua.

Paremmin on onnistunut toiminto, jossa kannettavan kosketuslevy toimii langattomana latausalustana puhelimille ja muille laitteille, jotka tukevat langatonta latausta. Kun kosketuslevyn lataustoiminto on käytössä, ovat levyn muut toiminnot pois käytöstä.

Samsung ei ole myynyt tietokoneita Suomessa lähes kuuteen vuoteen, mutta täytyy todeta, että korealaisvalmistaja tekee hyvän vaikutelman tällä comeback-kannettavallaan. Hinta tosin voi pelästyttää potentiaaliset ostajat.


+ Tyylikäs ja laadukas
+ S-Pen-kynä tulee mukana
+ Nopea
 Kallis

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaseurannasta.

Conclusion

Samsungin kannettava on upea ja nopea. Siinä on kuitenkin joitakin pikkuongelmia, joita ei pitäisi olla tämän hintaluokan laitteessa.

Ominaisuudet

Merkki
Samsung
Tyyppi
2-in-1-kannettava
Suoritin
Intel Core i7-1065G7
Näytönohjain
Intel Iris Plus
Muisti
16 Gt, ddr4
Tallennustila
512 Gt, NVMe ssd
Näytön koko
13,3"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
2 x usb-c Thunderbolt 3, 1 x usb-c
Liitännät
Kuulokeliitäntä
Verkko
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0
Mitat
30,3 x 20,3 x 1,3 cm
Paino
1,16 kg
Akkukesto
20 t
Kosketusnäyttö
On
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Home, 64-bit
CPU Mark
8813,8
2D Mark
434,5
3D Mark
2362,4
Memory Mark
2611,9
Disk Mark
27491,4
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
3527,6 (Passmark)