Samsung Galaxy Book Ion

Kokonsa puolesta kannettavien höyhensarjalainen.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Samsung
7.7

Samsungin kannettavat tietokoneet ovat olleet jonkun vuoden poissa Suomen markkinoilta, mutta nyt eteläkorealainen yhtiö tekee vahvaa paluutaan. Galaxy Book Ion on Samsungin vaihtoehto ultrakevyeksi huipputietokoneeksi.

Galaxy Book Ion on vain muutaman millimetrin usb-porttia paksumpi. Näyttääkin siltä kuin juuri liitäntöjen koko olisi määrännyt Galaxy Book Ionin paksuuden. Ultrakevyeksi pieneksi kannettavaksi laite tarjoaa monipuolisen valikoiman liitäntöjä. Laitteessa on esimerkiksi täyden koon hdmi-portti, johon voi suoraan yhdistää ulkoisen näytön.

Suorituskyky on hyvää luokkaa, mutta korkeahkoon hintaan nähden olisi odottanut hieman parempaa vääntöä. Kun mittaustuloksia verrattiin muihin Testinurkan tietokoneisiin, ilmeni, että tehokkaamman laitteen saa lähes puolta halvemmalla.

Galaxy Book Ionin näyttö käyttää samaa qled-tekniikkaa kuin Samsungin televisiot, joten värit ovat hienot ja kirkkaus niin hyvä, että näytön näkymä erottuu kirkkaassakin päivänvalossa. Näyttö kuuluukin Galaxy Book Ionin vahvuuksiin.

Näppäimistö ei paljon kamalampi voisi olla. Näppäimet painuvat vain hieman alaspäin, joten saattaa olla vaikea havaita, onko näppäinpainallus ollut riittävä. Tasaisten näppäinten mataluudesta johtuen voi myöskin olla hankala saada tuntumaa yksittäisiin näppäimiin, jos käyttää kymmensormijärjestelmää. Lisäksi ohjauslevy ulottuu aivan näppäimistön reunaan, joten kirjoittaessa tulee osuttua levyyn kämmenellä, jolloin osoitin siirtyy väärään kohtaan näytöllä.

 


+ Ohut ja tyylikäs

+ Erinomainen näyttö

– Huono näppäimistö

– Suorituskyky hintaan nähden

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaseurannasta.

 

Conclusion

Galaxy Book Ion on erittäin kevyt kannettava tietokone, jossa on huippuluokan näyttö. Suorituskyky on kuitenkin vaatimaton hintaan nähden.

Ominaisuudet

Merkki
Samsung
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i5-10210U, 1,6 GHz
Näytönohjain
Intel UHD Graphics
Muisti
8 Gt
Tallennustila
512 Gt M.2 SSD
Näytön koko
13,3"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
1 x USB 3.2 Gen 1, 1 x USB 3.2 Gen 2, 1 x USB C 3.2 Gen 1
Liitännät
HDMI, kuulokeliitäntä
Verkko
Wi-Fi 6
Mitat
30,57 x 19,98 x 1,29 cm
Paino
0,97 kg
Akkukesto
Max 22 t
Kosketusnäyttö
Ei
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Home 64-bit
CPU Mark
5899
2D Mark
291
3D Mark
1105
Memory Mark
2364
Disk Mark
24924
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
2347