Skærmen bruger AMOLED-teknologi, som giver en virkelig flot kontrast.

Samsung Galaxy Book2 Pro 360

Galaxy Book2 Pro 360 -tietokoneen suurin valttikortti on sen keveys. Suoritusteho ei aivan vastaa hintaa.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Samsung
7.6

Samsung Galaxy Book2 Pro 360 on poikkeuksellisen kannettava tietokone – sananmukaisesti. Se painaa nimittäin vain noin maitolitran verran. Pienestä painosta ja koosta huolimatta Samsung on onnistunut tekemään siitä tehokkaan tietokoneen. Kaikki yleiset Windows-ohjelmat toimivat tällä ohuella koneella ongelmitta.

Suorituskyky ei kuitenkaan aivan yllä samalle tasolle hintalapun kanssa. Olemme testanneet tietokoneita, jotka ovat muutaman sata euroa halvempia ja silti lähes kaikilla osa-alueilla nopeampia. Toisaalta ne painoivat yli kaksi kertaa enemmän kuin Galaxy Book2 Pro 360. Meitä ihmetytti, että Samsung on kiinnittänyt koneen pohjaan kumityynyt, jotka ovat lähes ­yhtä sileitä kuin se teflon, joka saa tietokoneen hiiren liukumaan helpommin. Lopputulos on sama: kun tietokonetta töytäisee kevyesti, se lähtee liukumaan pöydällä.

Näppäimistö ei erityisesti houkuttele käyttämään kymmensormijärjestelmää. Näppäimet reagoivat jo hyvin pieneen kosketukseen, joten näppäinten alla olevaan mekaniikkaan ei saa kunnon tuntumaa. Siksi on houkuttelevampaa naputtaa kahdella sormella.

Jos näppäimistö alkaa ärsyttää, näytölle voi tehdä muistiinpanoja myös suoraan kynällä. Tietokone on niin ohut, ettei siinä valitettavasti ole paikkaa kynälle silloin, kun sitä ei käytetä. Kynää ei voi kiinnittää myöskään tietokoneen kylkeen, joten sen on seilattava kuljetuksen aikana irrallisena laukussa.

Näytön voi taittaa tietokoneen taakse, ja siinä asennossa Galaxy Book2 Pro 360 toimii parhaiten. Tuleehan siitä tabletti, jossa on iso ja kontrastiltaan hyvä näyttö, eikä kynän käyttäminen puske näyttöä liikkeelle.

Tietokone ladataan USB-C-kaa-pelilla. Liitäntämahdollisuus on tietokoneen molemmilla puolilla, joten käyttäjä voi itse valita kuhunkin tilanteeseen sopivan liittimen. Tämä on erittäin kätevä ominaisuus tietokoneessa, jota on tarkoitus kantaa mukana ja käyttää paikoissa, joissa pistorasia ei välttämättä aina ole samalla puolella.

Näytön voi taittaa kokonaan taakse, jolloin tietokonetta voi käyttää tablettina. Se toimii hyvin, mutta näyttö kallistuu jo kevyestä painalluksesta ja saattaa työntyä hieman taaksepäin, kun tarkoituksena on vain tehdä muistiinpanoja kynällä.


+ Erittäin kevyt

+ Voi ladata molemmilta puolilta

– Suorituskyky ei vastaa hintaa

Conclusion

Galaxy Book2 Pro 360 -tietokoneen suurin valttikortti on sen keveys. Suoritusteho ei aivan vastaa hintaa.

Ominaisuudet

Merkki
Samsung
Suoritin
Intel Core i7-1260P, 2.1 GHz
Näytönohjain
Intel Iris Xe Graphics
Muisti
16 Gt
Tallennustila
512 GB SSD - NVM Express
Näytön koko
15,6 AMOLED
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 pixels
Usb-portit
3 x USB-C 3.2
Verkko
Wi-Fi 6
Mitat
35,5 x 22,58 x 1.17 cm
Paino
1,11 kg
Käyttöjärjestelmä
Windows 11 Home
CPU Mark
11503
2D Mark
548
3D Mark
2305
Memory Mark
2332
Disk Mark
15966
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
4013