Skærmen er 13,3 tommer, men du kan også købe computeren med en 15,6-tommer skærm.

Samsung Galaxy Book3 360

Galaxy Book3 360 on kätevä pieni toimistotietokone, joka toimii myös tablettina ja digitaalisena muistilehtiönä.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Samsung
9.1

Samsungin Galaxy Book3 360 -tietokoneeseen on helppo tykästyä. Onhan kyseessä pieni ja kevyt kannettava, joka on helppo muuntaa tabletiksi ja jonka näyttö on uskomattoman hyvä.

Samsung on käyttänyt Galaxy Book3 360:ssa yrityksen parhaista puhelimista tuttua AMOLED-näyttöä. Se takaa erittäin hyvän kontrastin, ja erityisesti musta väri toistuu hienosti. Näyttö on kosketusherkkä, joten Windowsia ja sen ohjelmia voi hallita sormilla. Vielä mukavammalta ohjaaminen tuntuu settiin kuuluvaa elektronista kynää käyttäessä. Muistiinpanojen kirjoittaminen työntää näyttöä kallelleen, jos kone on tavallisessa kannettavan tietokoneen asennossa, mutta jos näytön taittaa kokonaan taakse, laite toimii suuren muistilehtiön tapaan. Kirjoittaessa tuntuva viive on häviävän pieni, ja kynän jälki muistuttaa siksi hyvin läheisesti omaa tavallista käsialaa. Kynä kiinnittyy näytön taakse magneetilla, joten se ei pääse katoamaan silloinkaan kun se ei ole käytössä.

Tietokonetta ohjaava prosessori on Intelin uusinta sukupolvea, mutta ei kyseisen sukupolven nopeinta mallia. Itse asiassa tietokoneen komponenteista erottuu selvästi edukseen vain SSD-asema, mutta se onkin sitten nopea isolla ännällä.

Kaiken kaikkiaan Galaxy Book3 360 toimii pienenä toimistotietokoneena erinomaisesti. Olisimme toivoneet parempaa näppäimistöä, mutta toisaalta tiedämme, että se tekisi tietokoneesta paksumman. Onneksi paksuutta ja tilaa on sen verran, että tietokoneen kylkiin mahtuu monia erilaisia portteja. Yksi USB-portti on vanhanaikaista USB-A-tyyppiä ja kaksi muuta on USB-C-mallia. Molempia USB-C-portteja voidaan käyttää tietokoneen lataamiseen, joten on hieman harmillista, että ne on sijoitettu samalle puolelle tietokonetta.

Virtapainike on piilotettu näppäimistön oikeaan yläkulmaan, ja samassa painikkeessa on myös sormenjälkilukija, jolla voi kirjautua Windowsiin. Meistä olisi ollut kätevämpää, jos kulmapaikka olisi jätetty poistonäppäimelle. Painoimme nimittäin virtapainiketta monta kertaa vahingossa ja siirsimme tietokoneen sillä tavalla tahattomasti lepotilaan.


+ Upea AMOLED-näyttö

+ Pieni ja kevyt

– Näppäimistö ei ole kovin hyvä

Conclusion

Galaxy Book3 360 on kätevä pieni toimistotietokone, joka toimii myös tablettina ja digitaalisena muistilehtiönä.

Ominaisuudet

Merkki
Samsung
Suoritin
Intel Core i5 1340P
Näytönohjain
Intel Iris Xe
Muisti
8 Gt
Tallennustila
256 Gt
Näytön koko
13,3" AMOLED
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 pixels
Usb-portit
2 x USB-C (Thunderbolt 4), 1 x USB-A
Liitännät
HDMI, microSD
Verkko
802.11ax
Mitat
30,4 x 20,2 x 1,29 cm
Paino
1,16 kg
Käyttöjärjestelmä
Windows 11 Home
CPU Mark
17960
2D Mark
372
3D Mark
2754
Memory Mark
2336
Disk Mark
22568
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
3573