Computeren er så bred, at der er blevet plads til et numerisk tastatur.

Samsung Galaxy Book3

Samsungin Galaxy Book3 on ohut ja tyylikkään näköinen tietokone, jota tekee mieli kantaa mukana matkoilla.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Samsung
8.6

Tyylikäs Galaxy Book3 muistuttaa Applen kalliita MacBookeja, mutta sen hinta on hieman kohtuullisempi.

Samsungin komeaa tietokonetta peittää tukeva alumiinikuori, ja laite näyttää hyvältä sekä avattuna että suljettuna.

Galaxy Book3 on suunniteltu mukana kuljetettavaksi. Se on kevyt, mahtuu helposti laukkuun ja kestää erilaiset arjen rasitukset. Vaikka tartuimme näyttöön tiukasti molemmin käsin ja taivutimme sitä eri suuntiin, se vääntyi paineen alla vain hieman.

Erinomaisen näytön mattapinnassa näkyy vain vähän heijastuksia ympäristöstä. Samsungin valitsemassa Windows-taustakuvassa on suuria mustia alueita, jotka korostavat näytön upeaa kontrastia. Näyttö ei ole kosketusnäyttö, mutta sen voi taittaa 180 astetta niin, että se on pöydällä tietokoneen jatkeena.

Tietokoneen suorituskyky on valitettavasti vain keskitasoa. Sisäisistä komponenteista Galaxy Book3:n vahvin kortti on prosessori, ja tavallisessa toimistokäytössä kaikki toimii Windowsissa ilman havaittavia viiveitä. Graafiset kyvyt ovat hieman heikommat, eikä tätä konetta kannata hankkia vaativien 3D-pelien pelaamiseen. 

Galaxy Book3 sopii kuitenkin satunnaiseen tv-sarjojen tai elokuvien katsomiseen Netflixistä. Hyvää näyttöä täydentävät erinomaiset kaiuttimet, jotka tuottavat näin ohuen tietokoneen kaiuttimiksi yllättävän hyvän ja täyteläisen äänen.

Tämän tietokoneen heikoin lenkki on näppäimistö, sillä näppäimet eivät ohuen rungon sisällä mahdu painumaan alas kuin hieman. Se hinta kompaktista koosta on maksettava. Leveyttä tietokoneessa on sen sijaan niin paljon, että siihen mahtuu myös hieman kutistettu numeronäppäimistö. Kapeat numeronäppäimet vaativat totuttelua, mutta sekin on parempi ratkaisu kuin ei ollenkaan numeronäppäimistöä.

Tietokoneelle voi kirjautua näppäimistön ylärivillä olevalla sormenjälkitunnistimella. Itse olisimme asettaneet sormenjälkitunnistimen mieluummin kosketuslevylle tai sen viereen, mutta pienellä harjoittelulla opimme laskemaan käden näppäimistölle ja kääntämään etusormea oikeaan kulmaan Windowsiin kirjautumiseksi.

Sivulla olevat portit riittävät useimpien käyttäjien tarpeisiin, mutta mitään ylimääräistä liitäntärivillä ei ole tarjolla. Virtaa syötetään tietokoneen vasemmalla puolella olevan USB-C-portin kautta, ja virtalähde on melkein yhtä pieni kuin tavallinen matkapuhelimen laturi. Senkin vuoksi tietokone on helppo ottaa mukaan.


+ Rakenteeltaan tukeva

+ Tyylikäs näyttö

– Ei kovin nopea

Conclusion

Samsungin Galaxy Book3 on ohut ja tyylikkään näköinen tietokone, jota tekee mieli kantaa mukana matkoilla.

Ominaisuudet

Merkki
Samsung
Tyyppi
Galaxy Book
Suoritin
Intel Core i5-1335U
Näytönohjain
Intel Xe Graphics
Muisti
16 Gt
Tallennustila
512 Gt SSD
Näytön koko
15,6"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 pixels
Usb-portit
2 x USB-C, 2 x USB-A
Liitännät
HDMI, microSD
Verkko
Wi-Fi 6
Mitat
30,4 x 20,2 x 1,29 cm
Paino
1,16 kg
Käyttöjärjestelmä
Windows 11 Home 64-bit
CPU Mark
19476
2D Mark
312
3D Mark
2628
Memory Mark
3047
Disk Mark
14243
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
3295