Brother DCP-J772DW

Brother DCP-J772DW

Käyttäjäystävällinen monitoimitulostin kotikonttorin tekstien tulostamiseen.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tulostin #Brother
7.4

Brother DCP-J772DW on verraten kookas, mutta ulkomuodoltaan minimalistinen monitoimilaite, joka istuu huomaamattomasti myös kotikonttorin sisustukseen. Laite tekee erinomaisia tekstitulosteita. Kirjainten terävyys on moitteeton, ja kymmenen tekstisivun valmistumiseen menee aikaa alle puolitoista minuuttia. Nopeus on hyvä, ja Brotherin monitoimitulostinta voi suositella, jos tulostaa lähinnä tekstiä.

Värigrafiikan kohdalla tulostusvauhti hidastuu jonkin verran, mutta pysyy silti kohtuullisena. Ensimmäinen sivu syntyy noin puolessa minuutissa ja kymmeneen sivuun kuluu neljä ja puoli minuuttia.

Kuvatulosteiden laatu jää keskinkertaiseksi saman hintaluokan kilpailijoihin verrattuna. Ongelmia aiheuttaa etenkin väritoiston latteus. Värit ovat kauttaaltaan hieman liian vaaleita, minkä seurauksena kuvat jäävät turhan kalpeiksi. Sävyttömyys heikentää paikoin myös yksityiskohtien tarkkuutta. Testikuvissa esimerkiksi punaisen ruusun sävyt eivät erottuneet kunnolla. Mustat alueet toistuivat puolestaan liian vaaleina.

Kokonaisuus on kuitenkin tyydyttävää tasoa ja tulostusjälki riittää tavanomaisessa kotikäytössä. Jos tarkoituksena on tulostaa paljon valokuvia, voi samasta hintaluokasta löytää parempiakin vaihtoehtoja.

Brotherin käyttömukavuus on kaikilta osin hyvää luokkaa. Kosketusnäytöllä käytettävä hallintavalikko on selkeä ja ominaisuuksiltaan ajanmukainen. Tulostimen asennusvaiheet opastetaan ohjatun toiminnon avulla niin havainnollisesti, että tottumatonkin käyttäjä saa yhdistettyä laitteen nopeasti langattomaan verkkoon. Tulostusasetusten hallinta ja tulostimen laiteohjelmiston päivittäminen sujuvat niin ikään vaivattomasti valikon kautta.

 

+ Hyvä tulostusnopeus
+ Helppokäyttöinen hallintavalikko
– Lattea väritoisto
– Puutteita tarkkuudessa

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Conclusion

Brother DCP-J772DW valmistaa laadukkaat tekstisivut erinomaisella vauhdilla. Kuvatulosteilla jälki jää keskinkertaiseksi.

Ominaisuudet

Merkki
Brother
Tyyppi
Monitoiminen mustesuihkutulostin
Väri/mv
Väri
Paperikoko
A4
Tulostimen tarkkuus
6000 x 1200 dpi
Mustepatruunoiden määrä
4
Verkko
802.11n
Mitat
40 x 34,1 x 15,1 cm
Paperilokero
100 / 20 arkkia