G650 i færd med at gøre det, den er bedst til: at udskrive masser af flotte fotos.

Canon Pixma G650

Pixma G650 tuottaa upeita valokuvatulosteita edullisesti. Jos tulostettavana on paljon tekstiä, kannattaa valita jokin toinen tulostin.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tulostin #Canon
9.1

Pixma G650 -valokuvatulostimen valtavat mustesäiliöt auttavat pitämään mustekustannukset alhaisina.

Meillä ei ollut mahdollisuutta tulostaa kaikkia niitä 3 800 kuvaa, joihin mustesäiliöt Canonin mukaan riittävät, mutta jos luku pitää paikkansa, yhden 10 x 15 cm:n kokoisen kuvan mustekustannuksiksi tulee noin kolme senttiä. Lisäksi on laskettava paperin hinta, mutta kokonaissumma on silti kotona tulostetuille valokuville erittäin edullinen.

Mustesäiliötulostimet eivät ole yleensä olleet hyviä tulostamaan valokuvia, mutta Pixma G650 tekee poikkeuksen. Tulostimme sarjan valokuvia sekä oman testiarkkimme ja olimme poikkeuksellisen tyytyväisiä tuloksiin. Esimerkiksi pilvistä otetuissa kuvissa näkyy hienoja yksityiskohtia, ja värintoisto on yleisesti ottaen melko täsmällinen. Punaiset värit olivat kuitenkin hieman tummempia kuin vertailuarkissa, joka on tulostettu kalliimmalla, useampia värejä käyttävällä tulostimella. Toisaalta kuvien tummat alueet ovat erittäin hienoja, ja musta on harvoin näyttänyt niin mustalta kuin näissä kuvissa.

Upeasta tulostuslaadusta voi luultavasti kiittää mustetta. Tavallisten syaanin, magentan, keltaisen ja mustan lisäksi laitteessa on punainen ja harmaa säiliö, ja nämä lisävärit auttavat tulostinta pääsemään lähemmäs kuvien alkuperäisiä värejä.

Kuvien tulostaminen kesti Pixma G650:lla epätavallisen kauan. Meidän piti odottaa melkein viisi minuuttia ennen kuin korkealaatuinen A4-kokoinen kuvamme oli valmis. Tämä on yksi hitaimmista testaamistamme mustetulostimista, mutta toisaalta ehdimme odotellessa ajatella, kuinka paljon tulostimen käyttö säästää rahaa.

Näyttö on pieni ja mustavalkoinen, joten tulostimen toimintoja kannattaa ohjata Canonin Windows-ohjelmalla tai vastaavalla puhelinsovelluksella. Se toimii hyvin. Kaipasimme suurta kosketusnäyttöä vain tulostimen alkuasennuksen aikana, mutta Canonin puhelinsovellus helpotti asiaa hieman. Koko asennus kesti muihin mustesuihkutulostimiin verrattuna vähän kauemmin. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että tulostimen mukana toimitetaan tyhjät säiliöt. Käyttäjän pitää siis kääntää kuusi pientä muovisäiliötä ylösalaisin tulostimen venttiilien päälle, jotta muste valuu paikalleen.

Pix­ma G650 -tulostimessa ei ole varsinaista paperilokeroa, vaan pelkästään pystysuora paperiteline laitteen takapuolella. Se toimii hyvin, jos tulostettavana on pääasiassa valokuvia tai erikokoisia papereita. Useita tavallisia tekstisivuja tulostettaessa jatkuva paperin syöttäminen voi sitä vastoin alkaa kyllästyttää.


+ Edulliset tulosteet

+ Erittäin hyvännäköiset valokuvat

– Hidas

Conclusion

Pixma G650 tuottaa upeita valokuvatulosteita edullisesti. Jos tulostettavana on paljon tekstiä, kannattaa valita jokin toinen tulostin.

Ominaisuudet

Merkki
Canon
Väri/mv
Väri
Paperikoko
A4
Tulostimen tarkkuus
4800 x 1200 DPI
Skannerin tarkkuus
600 x 1200 DPI
Mustepatruunoiden määrä
6
Liitäntä
USB
Verkko
Wi-Fi 4
Mitat
44,5 x 34 x 16,7 cm
Paperilokero
-