Canon Pixma TS3150

Budjettiluokan tulostin kiireettömälle tulostajalle.

tekijä Christian Slot #Tulostin #Canon
5.2

Pixma TS3150:n kohdalla huomion herättää ensimmäiseksi poikkeuksellisen edullinen hintalappu. Viidenkymmenen euron monitoimilaite kuulostaa houkuttelevalta, etenkin kun valmistajana on laadukkaista tulostimistaan tunnettu Canon. Tekstitulosteiden kohdalla jälki onkin vähintään tyydyttävää tasoa, mutta väritulosteilla tulokset eivät valitettavasti ole läheskään yhtä hyviä.

Silmiinpistävimpänä ongelmana on tulosteiden raidallisuus, joka ei korjaantunut väripatruunoiden tarkistamisella tai tulostuspään puhdistamisella. Lisäksi tulosteissa on paikoin kellertäviä viiruja. Kuvien terävyys on kohtalainen, mutta kontrasti jättää toivomisen varaa.

Pisteitä pudottaa myös verkkainen tulostusvauhti sekä teksti- että värigrafiikkasivuilla. Ensimmäistä värisivua joutui testissä odottelemaan reilun minuutin ajan, ja kymmenen sivun valmistumiseen vierähti aikaa yli 16 minuuttia.

Kärsivällisyyden lisäksi Canon koettelee myös käyttäjän korvia. Laite on käytössä niin äänekäs, että ainakin herkkäkorvaisen voi olla vaikea työskennellä samassa huoneessa tulostamisen aikana.

Canonin asentamista hankaloittaa se, ettei laitteessa ole kookasta näyttöä, kuten monilla kilpailijoilla. Testaaja joutuikin turvautumaan tulostimen käyttöoppaaseen ennen kuin laite saatiin yhdistettyä langattomaan lähiverkkoon. Alkuhankaluuksien jälkeen tulostimen käyttäminen sujuu mutkattomasti esimerkiksi älypuhelimella wi-fi directin kautta sekä Dropboxin kaltaisten pilvipalveluiden kautta.

 

+ Huokea hinta
– Erittäin hidas
– Raidalliset kuvatulosteet

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Conclusion

Canon TS3150 on tyydyttävää laatua tekevä tiukan budjetin tulostin. Kuvia tulostavan kannattaa harkita hintavampia vaihtoehtoja.

Ominaisuudet

Merkki
Canon
Tyyppi
Monitoiminen mustesuihkutulostin
Väri/mv
Väri
Paperikoko
A4
Tulostimen tarkkuus
4800 x 1200 dpi
Mustepatruunoiden määrä
2
Verkko
802.11n
Mitat
43,5 x 31,6 x 14,5 cm
Paperilokero
60 arkkia