Ohjauspaneeli pitää kääntää ylös, jotta tulosteet pääsevät ulos.

Canon Pixma TS6250

Helppokäyttöinen monitoimitulostin kotikäyttöön.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tulostin #Canon
8.6

Canonin kotikäyttöön tarkoitetuissa pienissä mustesuihkutulostimissa on ollut sama perusmuotoilu jo vuosikausia, eikä Pixma TS6250 tee poikkeusta. Kompaktin kokoisessa, mustasta muovista tehdyssä laitteessa on kokoon taitettavat paperikasetit ja käyttöpaneeli, joten tulostin vie vain vähän pöytätilaa.

Pixma TS6250:n käyttöönotto on helppoa. Ohjattu toiminto neuvoo vaihe vaiheelta, miten asennus suoritetaan. Tulostuspään kohdistaminen tapahtuu siten, että tulostetaan testisivu, joka sitten skannataan, jotta tulostin voi analysoida tulosteen.

Tulostin sopii parhaiten kotikäyttäjälle, joka tarvitsee monitoimilaitteen eri toimintoja, mutta jonka tulostustarve on melko vähäinen. Kuukaudessa paljon tulostava saattaa kyllästyä Pixma TS6250:n paperikasettien ja ohjauspaneelin avaamiseen ja sulkemiseen. Esimerkiksi ohjauspaneeli pitää nostaa ylös lähes vaakatasoon, ennen kuin Pixmalla pystyy tulostamaan, sillä paneeli peittää aukon, josta tulosteet tulevat ulos. Ratkaisu on aika erikoinen, sillä kun paneeli on käännetty ylös, käyttäjän pitää nousta seisomaan nähdäkseen kosketusnäytön, jonka avulla tulostimen toimintoja ohjataan.

Paperikasetin kapasiteetti ei ole kovin suuri, joten kasetin vetäminen ulos, täyttäminen paperilla ja työntäminen sisään pitää tehdä usein, jos tulostettavana on suuri määrä asiakirjoja. Langattoman tulostusyhteyden luominen älypuhelimeen tai tablet-laitteeseen voi olla aluksi hieman hankalaa, mutta kun yhteys saadaan luotua, tulostaminen sujuu hienosti.

Tulostus, skannaus ja kopiointi ovat monitoimilaitteen perustoiminnot, ja niistä kolmituumaisen näytön päävalikko pääasiassa koostuukin. Toimintojen käyttö on helppoa näyttöä koskettamalla, sillä näyttö toimii moitteettomasti. Laitteessa on vielä muutamia fyysisiä painikkeita, kuten valinta väri- ja mustavalkotulosteiden välillä.

Pixma TS6250:ssa käytetään viittä erillistä mustepatruunaa. Neljän tavanomaisen väripatruunan lisäksi on vielä valokuvatulosteille tarkoitettu musta lisäpatruuna. Canonin tulostin tekee erinomaista jälkeä varsinkin mustavalkokuvissa ja tumman vivahteissa. Punertavilla alueilla, esimerkiksi kasvoissa, on taipumus tulla aavistuksen liian punaisiksi.

Laitteen hyviin toimintoihin kuuluu automaattinen kaksipuolinen tulostus, mikä säästää aikaa, vaivaa ja rahaa.


+ Helppo käyttää
+ Upeat tulosteet
– Hieman kömpelö design

 

Katso päivän hinta Canon Pixma TS6250 -monitoimitulostimelle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaseurannasta.

Conclusion

Canonin monitoimitulostin tekee laadukasta tulostusjälkeä ja sopii kodin pieniin tulostustarpeisiin. Myös langaton tulostus älylaitteilla onnistuu.

Ominaisuudet

Merkki
Canon
Tyyppi
Monitoimimustesuihkutulostin
Väri/mv
Väri
Paperikoko
A4
Tulostimen tarkkuus
4800 x 1200 dpi
Skannerin tarkkuus
2400 x 1200 dpi
Mustepatruunoiden määrä
5
Mitat
37,2 x 31,5 x 13,9 cm
Paperilokero
100
A4-kuvan tulostus
2 min 4 s
10 x 15 cm kuvan tulostus
58 s
Värisivuja minuutissa
10
Mv-sivuja minuutissa
15