Epson EcoTank 3750

Täytettävät mustesäiliöt tuovat säästöä tulostuskustannuksiin.

tekijä Christian Slot #Tulostin #Epson
8.5

Epsonin uuden EcoTank 3750 -monitoimitulostimen suurin etu on se, että laitteessa on mustepatruunoiden sijasta erittäin tilavat ja helposti täytettävät mustesäiliöt. Laitteen mukana tulevilla musteilla pystyy valmistajan mukaan tulostamaan jopa 14 000 sivua mustavalkoisena ja 11 200 sivua värillisenä.

Lisämustepullot maksavat 9,49 euroa (väri) ja 15,49 euroa (musta), ja niiden avulla pitäisi pystyä tulostamaan pari vuotta. Näin ollen EcoTank on nimensä veroinen tulostin.

Laite on erittäin helppo ottaa käyttöön. Mustesäiliöiden täyttämisen, noin viiden minuutin kalibroinnin ja langattomaan lähiverkkoon liittämisen jälkeen tulostin on käyttövalmis. EcoTankin valikoissa liikutaan näytön vieressä olevilla painikkeilla, ja liikkuminen sujuu intuitiivisesti.

Tulosta, skannaa, kopioi

EcoTank 3750:ssa on hyvä tulostustoiminto. Testatessa 10 sivua tekstiä tulostui 44,8 sekunnissa ja 10 sivun tulostamiseen, joilla oli sekä tekstiä että värikuvia, meni 2 minuuttia 43 sekuntia. Tulos on erinomainen kilpaileviin malleihin verrattuna.

Vaikka Epsonin tulostimella säästää rahaa mustekuluissa, se ei vaikuta tulostuslaatuun. Epsonin Premium Glossy -valokuvapaperille tulostetut kuvat näyttävät upeilta. Värit ovat kirkkaat ja luonnolliset olematta liian kylläiset. Mustavalkoiseen kuvatulosteeseen tuli aavistus sinistä sävyä, minkä tosin huomasi vasta lähemmässä tarkastelussa.

EcoTank 3750 -tulostimella voisi esimerkiksi mainiosti tulostaa perhekuvia lahjaksi isoäidille.

Tulosta puhelimesta

Tulostamisen lisäksi EcoTank 3750:lla voi myös skannata ja kopioida asiakirjoja. Toimintojen käyttö on helppoa. Asiakirjat laitetaan joko laitteen päällä olevaan automaattiseen paperinsyöttölaitteeseen tai keskiosassa olevalle lasilevylle.

EcoTankilla onnistuu myös langaton tulostus Wi-Fi Directin ja mobiililaitteeseen asennettavan Epson iPrint -sovelluksen avulla. Näin voi tulostaa suoraan puhelimesta. Älypuhelimella ei voi kuitenkaan skannata asiakirjaa ja lähettää skannausta tulostimeen tulostettavaksi – mikä olisi ollut kätevä toiminto.

EcoTank 3750 -tulostimen hinta tuntuu hieman korkealta, kun vanhempia malleja myydään puolta halvemmalla.

 

+ Täytettävät mustesäiliöt
+ Hyvä tulostusnopeus
– Kallis
– Mustavalkokuvissa aavistus sinisävyä

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Conclusion

Epson EcoTank 3750 on hyvin toimiva monitoimitulostin, joka tulee edulliseksi käytössä. Hankintahinta on kuitenkin hieman korkea.

Ominaisuudet

Merkki
Epson
Tyyppi
Monitoimimustesuihkutulostin
Väri/mv
Väri
Paperikoko
Max A4
Tulostimen tarkkuus
4800 x 1200 DPI
Skannerin tarkkuus
1200 DPI x 2400 DPI
Mustepatruunoiden määrä
4 mustesäiliötä
Liitäntä
WiFi, USB, Ethernet, Wi-Fi Direct
Mitat
37,5‎ x 34,7 x 23,1 cm
Paperilokero
150 arkkia, 20 arkkia valokuvapaperia
Värisivuja minuutissa
8
Mv-sivuja minuutissa
15